Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Blondínka si na eBay kúpila kryt na nový Samsung: Osudná chyba, do mobilu sa jej môže dostať hocikto

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Mobile Fun)

CASTLEFORD - Britka Lisa Neilsonová si kúpila gélový ochranný kryt na displej svojho nového mobilu značky Samsung. Netušila však, že kryt v prepočte za tri eurá zo stránky eBay jej spôsobí obrovský problém. Kvôli nemu sa totiž do jej telefónu môže teraz dostať ktokoľvek, pretože reaguje na akýkoľvek odtlačok prsta.

Lisa zostala šokovaná z gélového krytu na displej, ktorý si zadovážila na svoj Samsung S10 z internetovej stránky eBay. Nasnímala svoj pravý palec, aby ním mohla odomykať telefón. Neskôr na odomykanie omylom použila ľavý a prekvapivo zistila, že funguje aj ten. Mobil totiž reaguje na odtlačok prsta hocijakej osoby. "Ktokoľvek sa môže dostať do mojich finančných aplikácií a previesť peniaze," sťažuje sa Neilsonová.

Blondínka si na eBay
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/ Howtosolveit)

Predmetný kryt následne vyskúšala na samsungu svojej sestry a výsledok bol rovnaký.  Spoločnosť Samsung sa ohradila, že ľudia by mali používať iba autorizované chrániče obrazovky. "Zavolala som do Samsungu. Pracovník zákazníckeho servisu skontroloval telefón na diaľku, prešiel do nastavení a nakoniec pripustil, že to vyzerá ako prípad narušenia bezpečnosti," povedala Lisa. Spoločnosť prípad aj naďalej interne vyšetruje a priebeh udalostí odmieta komentovať.

Viac o téme: MobilSamsung
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu