Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO záhady: Autá na ceste sa strácajú ako v Bermudskom trojuholníku! Nikto to nedokáže rozlúsknuť

(Zdroj: Twitter/Daniel)

LONDÝN - Šikovným videom mätie užívateľov Daniel Dutch. Jeho zábery svedčia o tom, aké je jednoduché oklamať mozog dôvtipne nastavenou kamerou. Na nakrútenie situácie, ktorá na prvý pohľad scenár Bermudského trojuholníka, autorovi stačil dobrý výhľad na rušnú ulicu.

Prvý pohľad na Danielovo video pôsobí veľmi zmätočne. Zábery na autá a motocykle, ktoré odbáčajú vľavo a strácajú sa nad riekou, vyvolávajú asociácie s príbehmi z Bermudského trojuholníka. Aktéri videa akokeby zostávali kdesi vo vzduchoprázdne.

Nejde však o žiadnu záhadu, ale trik, ktorý Dutch vymyslel. Užívateľom Twitteru trvalo dlho, kým ho odhalili. To, čo vyzerá ako múrik mosta, ku ktorému smerujú vozidlá, je v skutočnosti zábradlie terasy týčiacej sa nad cestou. Hladina rieky nie je nič iné ako dlažba, kde stojí kameraman. Autá a motocykle odbáčajúce vľavo teda v skutočnosti prechádzajú popod terasu a nikam sa nestrácajú. Lokalita, kde video vzniklo, nie je známa. "Choď do  Rokfortu," odporúča Danielovi jedna užívateľka.

Viac o téme: Optická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu