Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Mladík nakrútil v kuchyni záhadné príšerky: Experti sú zmätení, nepomohla ani analýza

(Zdroj: Facebook/Tim Clerke)

AUCKLAND - Keď Tim Clerke z Nového Zélandu zverejnil video, ktoré natočil doma v kuchyni, spozorneli nielen bežní užívatelia sociálnej siete, ale aj odborníci. Jeho matka totiž našla podivne vyzerajúci hmyz, o ktorom si mnohí mysleli, že pochádza z inej planéty.

"Toto našla moja mama v kuchyni, neviete, čo to je? Jeden z nich je stále nažive a je to vážne desivé," opísal svoje video plné záhadných tvorov Tim. Zábery okamžite nakopli fantáziu užívateľov, ktorí podivné živočíchy priradili k mutantom myší, maličkým netopierom, ale aj k bytostiam z mimozemskej civilizácie.

Čudné potvorky z príspevku sa rozhodli preskúmať odborníci z University of Sydney a z Austrálskeho múzea. A kým experti z Austrálie nedokázali zadefinovať, čo sa to vlastne doma u Clerka objavilo, ich kolegovia z Nového Zélandu mali hneď niekoľko alternatív. "Sú to končatiny mole. Zvyšnú časť tela pravdepodobne zožrala mačka," odznel názor pracovníkov z odboru biologickej bezpečnosti Biosecurity New Zealand entomology.

Tím z univerzity v Aucklande si zas myslí, že celé video je iba obyčajný podvod. "Sú to larvy dvojkrídlovcov," vyjadril sa expert na hmyz Eric Edwards, ale vzápätí dodal, že si tým nie je úplne istý. Pôvod živočíchov teda ostáva záhadou aj naďalej. 

Viac o téme: HmyzNový zélandZáhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu