Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dievčina sa dala ako 14-ročná očkovať, z večera do rána ťažko ochorela: Prekvapivý ODKAZ všetkým!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Tiffany Yonts)

SAN DIEGO - Briská Kráľovská spoločnosť pre verejné zdravie zverejnila príbeh pacientky, ktorú pripútala na invalidný vozík očkovacia vakcína. Ak však očakávate, že žena ľudí odhovára od očkovania, mýlite sa. Tvrdí, že prípady, ako je ten jej, sú iba výnimočné a v medicíne neexistujú nijaké postupy, ktoré dokážu vopred zaručiť úspech. Napriek tomu s nimi súhlasíme, hoci sú mnohé z nich oveľa riskantnejšie ako očkovanie.

Nová správa publikovaná spoločnosťou Royal Society for Public Health uviedla, že polovica všetkých rodičov malých detí je doslova vystavená dezinformáciám o očkovacích látkach, o ktorých sa diskutuje najmä na sociálnych sieťach. Najčastejším dôvodom, prečo sa ľudia vyhýbajú očkovaniu, je strach z vedľajších účinkov. Preto sa spoločnosť rozhodla zverejniť príbeh Tiffany Yontsovej z Kalifornie, ktorej život sa zničujúco zmenil po podaní očkovacej látky, keď začala trpieť syndrómom Guillain-Barré (GBS). Ide o zriedkavé neurologické ochorenie, pri ktorom dochádza k poškodeniu periférnych nervov. To má vplyv na množstvo ďalších systémov v tele, narúša funkciu svalov, spôsobuje paralýzu a ťažkosti s dýchaním. Napriek tomu táto žena povzbudzuje rodičov, aby sa nebáli a dali zaočkovať svoje deti.  

"Keď so mala štrnásť rokov, zaočkovali ma proti tetanu a záškrtu. Išlo o rutinnú záležitosť, bola som aktívna plavkyňa a moje telo bolo vo fantastickej forme. Bola som silná, mala som úžasnú kapacitu pľúc a len málokedy som mala vážnejšiu chorobu než len nádchu. Všetko sa ale zmenilo z večera do rána," spomína si Tiffany. Ruka, do ktorej ju očkovali, veľmi opuchla. Začala mať problémy s dýchaním a cítila slabosť v celom tele. Náhle dostala zápal pľúc a šesť mesiacov iba ležala. Nemohla sa poriadne hýbať, zle sa jej dýchalo a takmer zomrela. Navyše sa u nej začala objavovať náhodná paralýza. Telo vykazovalo príznaky podobné mŕtvici, takže musela používať invalidný vozík. Lekárom trvalo dva roky, kým zadefinovali diagnózu a zistili, že ide o možný vedľajší účinok spomínanej očkovacej látky.

Len tridsať percent pacientov trpiacich týmto syndrómom vykazuje symptómy po troch rokoch od očkovania a iba v troch percentách prípadov dochádza k relapsu. Yontsová je súčasťou oboch týchto skupín. Očkovali ju pred štrnástimi rokmi a trvalo približne šesť rokov, kým sa jej stav stabilizoval. Ešte stále musí použiť invalidný vozík, ak chce niekam ísť, pretože sa neudrží dlho na nohách. Už len vykonanie rannej hygieny je pre ňu zložité. 

Dievčina sa dala ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Tiffany Yonts)

 "Všetci, čo si ale myslia, že bojujem proti očkovaniu, sú na omyle. Podporujem ho. To, čo sa stalo mne, postihne jeden z milióna prípadov. Táto štatistika dokazuje, že väčšina ľudí po tomto zákroku zostane zdravá. Veď do určitého rizika ideme s každým životným rozhodnutím a ak sa nedáte zaočkovať, ohrozujete ďalších ľudí. Ide doslova o ruskú ruletu s našimi životmi. A pritom vás zbytočne znepokojuje iba ten jeden prípad z milióna. Takéto konanie je sebecké a neospravedlniteľné. Prestaňte preto počúvať konšpiračné teórie a pozrite sa na aktuálne štatistiky. Premýšľajte o ľuďoch s rakovinou a so závažnými autoimunitnými ochoreniami a myslite na to, ako veľmi sú ohrození tými, čo nie sú očkovaní," apeluje Tiffany na širokú verejnosť. 

Viac o téme: OčkovanieOchrnutieVedľajšie účinky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu