Sobota20. december 2025, meniny má Dagmara, zajtra Bohdan, Noel

Toto je vraj najlepší recept na omáčku na cestoviny: Len TRI SUROVINY, jedna vás asi prekvapí

Marcella vo svojom dome na Floride Zobraziť galériu (3)
Marcella vo svojom dome na Floride (Zdroj: SITA/AP/Chris O'Meara)

NEW YORK - Pri otázke jednoduchej večere počas pracovného týždňa málokto nájde lepšiu odpoveď než cestoviny. Slávny recept legendárnej spisovateľky Marcelly Hazanovej odhaľuje ingrediencie na jednoduchú omáčku, ktorá obsahuje len maslo, paradajkové pyré a nepokrájanú cibuľu. Jej čaro spočíva v jednoduchosti a efektívnosti, nehovoriac o nespočetných variáciách chutí.

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako zasýtiť hladné brucho počas nabitého pracovného týždňa, sú určite cestoviny. Takmer v každej domácnosti sa nájde aj nejaká kupovaná omáčka, ktorá je však plná zbytočných cukrov. 

V prípade zdravšej verzie je dokonalou alternatívou recept talianskej spisovateľky Hazanovej. Jej omáčka je až pozoruhodne jednoduchá, a pritom ekonomicky úsporná. Marcella, ktorá zomrela v roku 2013, sa síce narodila v Taliansku, no v New Yorku si otvorila svoju vlastnú kuchársku školu. Napísala aj niekoľko rešpektovaných kuchárskych kníh, medzi ktoré patrí aj tá s názvom "Essentials of Classic Italian Cooking". A práve v tejto publikácii sa objavil recept na omáčku z troch ingrediencií - masla, cibule a paradajkového pyré. 

Toto je vraj najlepší
 (Zdroj: profimedia.sk)

Presné inštrukcie začínajú pridaním polovice cibule do hrnca s prajným kusom masla a paradajkového pyré. Túto zmes nechajte dusiť 45 minút. Pamätajte, že ju nesmiete variť, ale dusiť. Do vody, v ktorej budete variť cestoviny, je potrebné dať veľké množstvo soli a zbytočne nepridávať olej. Ak sa cestoviny lepia, znamená to, že sú uvarené. Dôležitá rada na záver, vždy pridávajte cestoviny do omáčky, nie naopak. 

Toto je vraj najlepší
 (Zdroj: profimedia.sk)

Či je to skutočne najlepšia omáčka na svete, je zrejme na chuti každého z nás. No samotní Taliani sú v kuchyni známi svojou jednoduchosťou, pričom paradajky tvoria základ ich jedál. Hazanovej recept pozná aj svetoznámy britský šéfkuchár Jamie Oliver, ktorý do omáčky pridáva aj cesnak a čerstvú bazalku. S týmto receptom je možné experimentovať. Nech si každý nájde vhodný variant pre seba, ktorým pri večeri zaujme svoju rodinu či priateľov. 

Viac o téme: CestovinyRecept
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu