Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kniha odhaľuje tajnú zbraň Adolfa Hitlera: Pomocou tejto osoby chcel ovládnuť Anglicko

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Spisovateľ Andrew Morton odhalil vo svojej knihe ďalšie teórie, ktoré potvrdzujú prepojenosť britskej kráľovskej rodiny s nacistickým Nemeckom. Tvrdí, že kráľ Eduard VIII a jeho manželka cielene spolupracovali s vedením tretej ríše a sympatizovali s jej vodcom.

Podľa Mortona nezapreli členovia britskej kráľovskej rodiny počas druhej svetovej vojny nemeckú krv kolujúcu v ich žilách a tajne spolupracovali a sympatizovali s vodcom Tretej ríše. V knihe 7 Carnations: The Royals, the Nazis, and the Biggest Cover-Up in History z roku 2015 poukazuje jej autor najmä na kráľa Eduarda VIII, ktorý sa v roku 1936 zhruba po necelom roku kraľovania vzdal svojho postavenia a abdikoval kvôli láske. Ženou jeho srdca sa totiž stala dvakrát rozvedená Američanka Wallis Simpsonová, ktorú kráľovská rodina nemohla akceptovať. Podľa Mortonových tvrdení práve vojvoda z Windsoru a jeho manželka patrili k najväčším obdivovateľom Hitlera a tajne spolupracovali s najvyššími predstaviteľmi Tretej ríše. 

Eduard VIII.
Zobraziť galériu (3)
Eduard VIII.  (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa Mortona Führer použil na manipuláciu s Eduardom VIII aj svoju silnú zbraň - rakúsku princeznú Stephanie von Hohenlohe. Práve ona sa mala dostať do vojvodovej blízkosti, ovplyvňovať ho a získať "politické srdce budúceho kráľa". Hitler sa totiž nikdy nezmieril s výsledkami Versaillskej zmluvy (1919), ktorá pripravila Nemecko o značnú časť územia a obrala ho o kolónie v Afrike. Práve vplyv a sympatie kráľovskej rodiny by mu v tomto smere pomohli veľa zmeniť. Stephanie bola koketná a jej šarm chcel Hitler využiť vo svoj prospech, a to tak, že vojvodu mala presvedčiť o mierových zámeroch Nemecka. 

Hitler s vojvodom a jeho manželkou
Zobraziť galériu (3)
Hitler s vojvodom a jeho manželkou  (Zdroj: profimedia.sk)

Morton uviedol, že Hitler tajne dúfal, že sa následník trónu ožení s nastrčenou princeznou a ich potomok sa stane kráľom. Napriek tomu, že sa tak nestalo, Eduard bol aj tak jeho sympatizant. "Ešte aj po vojne si myslel, že Hitler je dobrý človek a že v Nemecku odviedol dobrú prácu a bol navyše aj antisemitsky naladený tak pred vojnou, ako aj počas nej a aj po nej," uviedol autor knihy.

Viac o téme: Adolf hitlerEduard VIII
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu