Losos už dávno nie je len jedlom gurmánov a lákadlom luxusných reštaurácií (Zdroj: thinkstockphotos.com)
BRATISLAVA – Losos už dávno nie je len jedlom gurmánov a lákadlom luxusných reštaurácií. Čoraz častejšie sa pripravuje aj vo vašich domácnostiach. A to najmä pre jeho jemnú chuť bez rybacieho zápachu, diétnosť a úžasný výživový obsah. Táto ryba je najmä vďaka nemu považovaná za jednu z najzdravších vôbec. Ukrývajú sa v nej nielen cenné omega 3 mastné kyseliny, ale aj vitamíny skupiny B, A či D, ale aj selén, vápnik, magnézium, železo, zinok, draslík a jód. Okrem toho obsahuje 9 vzácnych aminokyselín, ktoré telo potrebuje, no nevie si ich vytvoriť samo. Lososa by ste si preto mali dopriať aspoň raz za týždeň-dva. Prinášame vám malú inšpiráciu, ako na to.