Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Putin zavelil k plodeniu detí: Ruské mamičky sa musia snažiť! Toľkoto ratolestí by mali mať

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Bude toto zbožné prianie ruského prezidenta čoskoro zohľadnené v spálňach medzi Moskvou a Vladivostokom? Minimálne posledné vystúpenie Vladimira Putina muselo spôsobiť užasnuté tváre a nastražené uši. Niektorí diváci to možno ani nečakali.

Na videu zverejnenom na sociálnej sieti X účte Antona Geraščenka, poradcu ukrajinského ministra vnútra, možno vidieť Vladimíra Putina, ktorý vyjadruje svoje myšlienky o plánovaní rodiny v Rusku. "Mať veľa detí a mať veľkú rodinu by sa malo stať normou, spôsobom života všetkých národov Ruska," vysvetľuje v klipe šéf Kremľa. 

Každý rodič je kompetentným rodičom, tvrdí sudkyňa Eva Farkašová (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Putin celkom nenútene hovorí, že ruské rodiny by pokojne mohli mať osem a viac detí. Veď ruské babičky či prababičky s tým kedysi problémy nemali. Vladimir Putin je zjavne veľmi nadšený konceptom medzigeneračnej rodiny, čo viedlo priamo k provokatívnej otázke na sociálnej sieti X.

Mohli by sa Putinove myšlienky čoskoro pevne ukotviť v ruskom práve? Nedávno sa objavili vyhlásenia rôznych predstaviteľov Kremľa, ktoré vyzývali ženy, aby začali plánovať svoje potomstvo, už keď budú mladí. Problémom je, že Rusku sú rodiny s veľa deťmi vo všeobecnosti dosť chudobné, mnohé z nich žijú na hranici životného minima. Ale možno to Putin zohľadnil vo svojich plánoch. 

 

Viac o téme: RuskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu