Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dychberúce zábery zo Záporožia: Rusi vytiahli na civilistov rakety, hrôzostrašná explózia v jednej z budov

Rusi raketou zasiahli niekoľkoposchodovú budovu v Záporoží.
Rusi raketou zasiahli niekoľkoposchodovú budovu v Záporoží. (Zdroj: Youtube/The Guardian)

ZÁPOROŽIE - Svet sa už niekoľko mesiacov spamätáva z vyše roka trvajúceho konfliktu na Ukrajine. Rusko už mesiace okupuje cudzie územia a podľa posledných záberov sa neštíti opäť útočiť raketami na vystrašené obyvateľstvo. Priemyselná kamera v Záporoží totiž pred nákupným centrom zachytila moment veľkej explózie, pričom len krátko predtým vidieť raketu, ktorá budovu pri nákupnom centre zasahuje. Ešte neuveriteľnejšie znie počet obetí!

VIDEO Zábery z priemyselnej kamery doslova berú dych:

Hrôzostrašné zábery z priemyselnej kamery v Záporoží, Rusi zaútočili raketou na poschodovú budovu (Zdroj: Instagram.com/Zelenskiy_official)

Zásah do obytnej budovy, Rusko sa podľa Zelenského úplne opustilo

Video s verejnosťou zdieľal na sociálnej sieti Instagram sám prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj. "Práve teraz v Záporoží zasiahla ruská raketa niekoľkoposchodovú budovu. Rusko ostreľuje mesto beštiálnou divokosťou. Obytné štvrte, kde žijú obyčajní ľudia a deti, sú ostreľované. Teroristický štát sa snaží zničiť naše mestá, náš štát, našich ľudí," komentuje dianie na záberoch prezident.

"Toto sa nesmie za žiadnu cenu stať bežnou súčasťou „iba ďalších dní“ na Ukrajine ani nikde inde v Európe či vo svete. Svet potrebuje väčšiu jednotu a odhodlanie, aby rýchlejšie porazil ruský teror a ochránil životy," doplnil Zelenskyj.

Úrady ohlásili nečakané číslo obetí

Je to neuveriteľné, a po uverejnených záberoch by mnohí čakali to najhoršie, no podľa záporožských úradov a webu Unian v dôsledku tohto útoku zahynul jeden človek. Najmenej 25 ďalších ľudí je však zranených. "Bohužiaľ, jeden vážne zranený človek zomrel," povedal Anatolij Kurtiev, tajomník mestskej rady Záporoží.

Z 25 ľudí, ktorí sú po útoku v nemocnici, je 19 v stredne vážnom stave. Kurtiev už skôr informoval, že "dva osemposchodové bytové domy sa dostali pod paľbu." Medzi zranenými sú aj dve deti vo veku sedem a deväť rokov. Na mieste útokov prebiehajú záchranné práce.

Viac o téme: VojnaRaketaRuskoUkrajinaZáporožiePoschodová budova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu