Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Orlando Bloom sa stretol s Volodymyrom Zelenským: Nebol však jedinou hviezdou, ktorá ho navštívila

Volodymyr Zelenskyj rokoval s Orlandom Bloomom. Zobraziť galériu (4)
Volodymyr Zelenskyj rokoval s Orlandom Bloomom. (Zdroj: Instagram/zelenskiy_official)

KYJEV - Hollywoodsky herec Orlando Bloom navštívil v Kyjeve ukrajinského prezidenta Volodymyra Zeenského. Ako veľvyslanec UNESCO riešil s hlavou štátu dôsledok vojny na deti. Bloom však nie je jediná celebrita, ktorá navštívila našich východných susedov.

"Vojna ničí detstvo ukrajinských detí," povedal Zelenskyj na videu zo stretnutia s Bloomom, ktoré zverejnili v pondelok. Tisíce škôl boli poškodené alebo zničené.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 397 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

„Takmer 2,7 milióna ukrajinských školákov je nútených učiť sa online alebo v zmiešanej forme,“ povedal prezident. Dievčatá a chlapci sú vystavení riziku vzniku depresie, úzkosti alebo iných psychických problémov.

Návšteva vojnových sirôt

Bloom, ktorý je od roku 2009 humanitárnym veľvyslancom Detského fondu OSN (UNICEF), na stretnutí uviedol, že navštívil rodinu s piatimi vlastnými deťmi a štyrmi adoptovanými vojnovými sirotami.

UNICEF podporuje takýchto rodičov, "aby každé ukrajinské dieťa mohlo byť súčasťou vrúcnej, starostlivej a oddanej rodiny," uviedol herec Pirátov z Karibiku, ktorý zverejnil fotografie aj na Instagrame. Takéto modely sú pre deti lepšie ako domovy. "Deti na Ukrajine potrebujú vrátiť svoje detstvo," povedal Bloom.

Nezvestné deti

Bloom sa venoval aj osudu „nezvestných detí“, ktorých miesto pobytu bolo potrebné objasniť. 46-ročný herec bez uvedenia jeho mena označil ruského prezidenta Vladimira Putina za "vojnového zločinca". Medzinárodný trestný súd v Haagu vydal na Putina zatykač za únosy detí.

Rusko popiera, že by boli deti deportované. Moskva zdôrazňuje, že deti boli pred vojnou na Ukrajine odvezené do bezpečia. Na druhej strane sa Zelenskyj sťažuje, že tisíce dievčat a chlapcov sú násilne „rusifikované“ a okrádané o ich ukrajinskú identitu.

Ukrajinu však navštívili aj iné celebrity

Májová návšteva Bona a gitaristu The Edge z legendárnej skupiny U2 u Zelenského sa zmenila na koncert v kyjevskom metre, ktorý slúžil ako kryt pred ruskými útokmi.

Orlando Bloom sa stretol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter: Good Morning Ukraine)

So Zelenským sa stretla aj známa herečka Jessica Chastainová. Je držiteľkou ocenenia Academy Awards ako najlepšia herečka v hlavnej úlohe. Cenu dostala za úlohu vo filme Očami Tammy Faye.

Jessica Chastainová
Zobraziť galériu (4)
Jessica Chastainová  (Zdroj: Instagram/screenshot)

Hollywoodsky herec Sean Penn venoval počas návštevy Kyjeva Zelenskému svojho Oscara.

Orlando Bloom sa stretol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/The Sun, screenshot)

Za Zelenským však nechodia len hollywoodske hviezdy a hudobníci. Navštívili ho aj novinári alebo významní obchodníci. S ukrajinským prezidentom napríklad urobil rozhovor hviezdny moderátor David Letterman. Dá sa vidieť na Netflixe s titulom Môjho ďalšieho hosťa nemusím predstavovať.

Manželka hlavy ukrajinského štátu Olena Zelenská zas pózovala pre známy časopis Vogue. Fotky vytvorila svetoznáma fotografka Annie Leibovitzová. 

Medzi významných obchodníkov, ktorí sa so Zelenským porozprávali, patrí aj miliardár Richard Branson. Stalo sa tak minulý rok v júni.

Viac o téme: DetiRokovanie KyjevOrlando BloomVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu