Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Perlička z volieb prezidenta v Česku: Zeman si zaspomínal na prsia, VIDEO pikantného incidentu

 Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Českej republike si dnes volia v prvom kole prezidenta. Dosluhujúca hlava štátu Miloš Zeman si pri urne zaspomínal na kontroverzný incident spred piatich rokov, keď sa na neho vrhla ukrajinská aktivistka a obvinila ho z toho, že je prisluhovačom Putina.

Miloš Zeman prišiel odvoliť do základnej školy v obci Lány. Prišiel na vozíku, v sprievode svojej manželky Ivany (57) a dcéry Kataríny (29). Pri odovzdávaní svojho hlasu si zaspomínal na incident, ktorý sa odohral počas ostatných prezidentských voľbách, keď do miestnosti vtrhla do pol pása obnažená Ukrajinka s nápisom na hrudi "Zeman, Putinova děvka". 

Aktivistka skupiny Femen Angelina Diašová sa vtedy polonahá vrhla na Zemana. Chcela upozorniť na nebezpečenstvo jeho priateľstva s ruským prezidentom Vladimírom Putinom. Po incidente bola vyhostená z Česka a dostala podmienku. V rodnej Ukrajine sa jej tiež skomplikoval život. Ľudia sa jej začali báť, pretože si mysleli, že je šialená. Následne prišla o prácu učiteľky v materskej škole. 

Čaputová zobrala do rúk triangel a pri hraní Tichej noci doprevádzala vojenský súbor a prihovorila sa národu (archívne video) 

Čaputová zobrala do rúk triangel a pri hraní Tichej noci doprevádzala vojenský súbor a prihovorila sa národu (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Na otázku novinárov, či by svoj čin zopakovala, odpovedala: "Urobila by som to znovu. Aj po tom, čo sa na mňa vrhlo päť mužov zo Zemanovej ochranky a snažili sa ma spacifikovať. Potom som mala problémy s chrbticou. Bola som vo vašej krajine pred piatimi rokmi a teraz tu máte proruského kandidáta Babiša." Andrej Babiš pritom spájanie jeho mena s Ruskom rázne odmieta, čo údajne dokázal aj vyhostením ruských diplomatov z ich krajiny.

Diašová v súčasnosti žije v Nemecku, kam musela utiecť pred vojnou, píšu Novinky.cz. Zároveň vyzvala občanov ČR, aby sa postavili za svoje názory. "Ak chcete, aby bol náš svet normálny, musíte sa postaviť a povedať, čo si s kamarátmi hovoríte pri pive alebo víne, o tom, aká je politika zlá, v uliciach je potrebné bojovať za normálny život." Na záver už len dodala, že Čechom drží palce a dúfa, že urobia správne rozhodnutie.

Viac o téme: AktivistkaPutinMiloš ZemanVoľby ČRPrezident ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu