Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dosluhujúci prezident Zeman sa prišiel rozlúčiť na Slovensko: Na Štrbskom Plese budú s Čaputovou večerať!

Posledná návšteva prezidenta ČR Zobraziť galériu (2)
Posledná návšteva prezidenta ČR (Zdroj: Facebook/Miloš Zeman - prezident České republiky)

POPRAD - Český prezident Miloš Zeman pricestoval dnes popoludní na rozlúčkovú návštevu Slovenska. Trvať by mala tri dni. Počas návštevy sa stretne s našou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, s exprezidentmi či s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO).

S prezidentkou Čaputovou sa Zeman stretol na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. "Po dnešnej neformálnej spoločnej večeri majú zajtra na programe oficiálne rokovania," priblížil prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka: Som rada, že prezident Zeman si na rozlúčku vybral Vysoké Tatry (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Spoločné rokovanie hláv štátov SR a ČR sa uskutoční v utorok (7. 2.) predpoludním, rovnako tak aj rokovanie s delegáciami a spoločná tlačová konferencia. Hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček priblížil, že v utorok popoludní by sa mal Zeman okrem iných stretnúť s Hegerom a tiež s exprezidentmi Rudolfom Schusterom a Andrejom Kiskom.

 

S mojí paní jsme zahájili oficiální návštěvu Slovenska. Pobývat budeme ve Vysokých Tatrách. Jde o poslední zahraniční cestu ve funkci prezidenta republiky.

Posted by Miloš Zeman - prezident České republiky on Monday, February 6, 2023

Prezidentka Zuzana Čaputová potom navštívi v utorok (7. 2.) a v stredu (8. 2.) viacero miest a obcí na Spiši. Po rozlúčke s českým prezidentom Milošom Zemanom na Štrbskom Plese sa slovenská hlava štátu v utorok podvečer presunie do Levoče. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. V Levoči má prezidentka stretnutie s primátorom mesta a osobnosťami regiónu a prezrie si aj Baziliku sv. Jakuba. "V rámci regionálneho výjazdu sa bude zaujímať predovšetkým o to, ako sa obyvatelia regiónu a samosprávy vyrovnávajú s aktuálnou sociálnou a ekonomickou situáciou," uviedol Strižinec.

V stredu prezidentka navštívi spoločnosť Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi. Neskôr sa v obci Toporec stretne s terénnymi pracovníkmi a učiteľkami miestnej materskej školy.
V Kežmarku má prezidentka naplánované rokovanie s predstaviteľmi samosprávy okresu Kežmarok, prezrie si aj miestnu kompostáreň a stretne sa so zamestnancami mestských verejnoprospešných služieb. Navštívi aj miestny drevený artikulárny kostol.

Viac o téme: Miloš ZemanPrezident ČRZuzana Čaputová a Miloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu