Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Foodvlogerka chcela ohúriť videom, poriadne si zavarila: Ochutnávka zakázanej delikatesy

Thajská vlogerka netušila, čoho sa pri jedení polievky dopúšťa. Zobraziť galériu (2)
Thajská vlogerka netušila, čoho sa pri jedení polievky dopúšťa. (Zdroj: Facebook/สรยุทธ สุทัศนะจินดา กรรมกรข่าว )

SAKON NAKHON – Každý vloger je zodpovedný za to, čo zo svojej tvorby uverejní na sociálne siete. Výnimkou nebola ani Thajčanka, ktorá sa dala na ochutnávku jedál. To, čo spravila, bude zrejme ľutovať do konca života. Dôkazom jej trestného činu je video, ktoré sama natočila.

Srisunaklua Phonchanoková je vlogerka z Thajska. Aj ju pohltila tvorba videí, ktoré následne uverejňuje na internet. Všetko sa pre ňu až doteraz vyvíjalo dobre. Phonchanok však spravila chybu, ktorú už nemôže vrátiť späť, uvádza Daily Star. Najhoršie na tom celom je, že ako usvedčujúci materiál poslúžilo jedno z jej videí. 

Thajská vlogerka sa dala na ochutnávku jedál. Na svojom kanáli na Youtube "Gin Zap Bep Nua Nua" (pikantné a chutné jedlá) uverejnila video, kde konzumuje polievku z netopiera. Týchto malých lietajúcich hlodavcov doslova vyberá z tmavého vývaru a pred kamerou sa ich snaží zjesť. Už pred samotným ochutnaním vývaru si vydýchne a napije sa vody. V druhej polovici videa už veselo obhrýza kostičky netopiera, ktorý je ale v Thajsku zákonom chránený. Navyše netopiere sa od začiatku spájali so šírením koronavírusu. 

Polícia potvrdila, že Phonchanoková bola dňa 10. novembra za tento kulinársky kúsok zatknutá v provincii Sakon Nakhon. "Všetkým, ktorí sú zo mňa sklamaní, sa chcem ospravedlniť. Veľmi ma mrzí, čo som urobila. Z mojej strany to bolo neuvážané rozhodnutie. Vôbec som nad tým takto nerozmýšľala," vyjadrila sa thajská vlogerka. Netopiere mala kúpiť na miestnom trhu neďaleko hraníc s Laosom. Video už síce zo svojho kanálu odstránila, ale naďalej koluje na internete pod rôznymi profilmi. 

Nemalo sa to vôbec stať

Veterinár Pattaraphon Manee-on, vedúci skupiny manažmentu zdravia voľne žijúcich živočíchov povedal, že scéna s netopierou polievkou ho úplne zarazila. "K tákemuto incidentu by nemalo dôjsť nielen v Thajsku, ale na celom svete. Konzumovanie akéhokoľvek druhu netopiera je v tejto dobe spájané s obrovským rizikom premnoženia veľkého množstva patogénov," vyjadril sa s tým, že horúci vývar nie je zárukou vyhubenia mikróbov v tele tohto živočícha. "Už len prenos cez sliny, krv alebo pokožku sa považuje za veľké riziko. Táto mladá žena ich priamo konzumovala. Navyše podľa zákona z roku 2019 j tento druh netopierov zákonom chránený," doplnil. 

Foodvlogerka chcela ohúriť videom,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty images)

"Aj napriek tomu, že sa nikdy nedokázala spojitosť koronavírusu a trhu vo Wuchane, či dokonca, že COVID-19 unikol z laboratória, netopiere sú stále potenciálnymi prenášačmi chorôb, pretože na ľudí sú schopné preniesť množstvo rôznych vírusov," uviedol Rangsarit Kanchanawanit z Katedry medicíny Univerzity Chiang Mai.

Viac o téme: PolievkaNetopierTrestný činThajskoVlogKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu