Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrôzostrašné detaily leteckého nešťastia na Kamčatke: Medvede z vraku odvliekli posádku a začali ich žrať

Miesto nešťastia Zobraziť galériu (2)
Miesto nešťastia (Zdroj: Twitter/kpru)

KAMČATKA - Dvaja bohatí ruskí turisti a bývalá športová hviezda boli na palube súkromného letu, ktorý sa skončil tragédiou. Trojica sa práve nachádzala na Kamčatke neďaleko sopky Uzon, keď si pilot v nepriaznivom počasí nevedel rady. Vrtuľník sa zrútil a posádka zahynula. Otrasný rozmer nešťastia zavŕšila zver, ktorá obete vytiahla zo stroja a začala ich žrať.

Igor Malinovskij (†25), juniorský majster sveta v biatlone, pilotoval v sobotu 16. júla helikoptéru na Kamčatke, polostrove na východe Sibíri, ktorý je známy svojimi sopkami a ľadovcami. Pre zlé poveternostné podmienky sa prerušila všetka komunikácia s okolitým svetom. 

Podľa ďalších informácií sa predpokladá, že vrtuľník Robinson Mi-8 Hope začal vo vzduchu horieť a zrútil sa na zem, informuje Yahoo. Všetci traja pasažieri vrátane pilota na mieste zomreli. Medzi zosnulými bola známa podnikateľka Zoya Kaygorodová (†30) a výkonný riaditeľ telefónnej spoločnosti Tele2 Sergej Kolesnyak (†39). 

Mŕtvych našli medvede

Úrady pôvodne predpokladali, že posádka zhorela ešte pri páde vrtuľníka, ktorého zvyšky našli záchranári nasledujúci deň na mieste nehody, 13 km od sopky Uzon. Neskôr sa objavila správa o tom, že sa v okolí našli aj znetvorené ľudské pozostatky. "Pozostatky mŕtvych turistov po havárii vrtuľníka Robinson na Kamčatke odvliekli medvede," uvádza ruský kanál 5TV. 

Medvede v blízkosti obce Dúbravy, časť Iviny (archívne video)

Medvede v blízkosti obce Dúbravy, časť Iviny (Zdroj: Facebook/Podpoľanie • Detva • Hriňová)

Podľa všetkého bola Kaygorodová, ktorá len nedávno založila firmu s hygienickými potrebami, s Kolesnyakom na poznávacom výlete za 7400 dolárov. Malinovskij sa zas po úspešnej športovej kariére stal pilotom a pracoval na rodnej Kamčatke, uviedol vo vyhlásení Ruský zväz biatlonu. Pracoval pre spoločnosť, ktorú prevádzkoval jeho otec Vladimir. Prevážala turistov na vzdialené a veľkolepé miesta. 

Guvernér Kamčatky Vladimir Solodov tvrdí, že turisti svoj let vôbec nezaregistrovali. "Vrtuľník s dvoma pasažiermi a pilotom nebol nikde zaregistrovaný. V oblasti bola v deň havárie nízka oblačnosť a nepriaznivé počasie," uviedol Solodov. Prípad sa naďalej vyšetruje.

Viac o téme: TragédiaHelikoptéraMedveďRuskoKamčatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu