Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najskôr hádka, potom prišli na rad päste: Piloti Air France sa pobili priamo počas letu! Zasahovať musel personál

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Christophe Ena)

PARÍŽ - Dvoch pilotov francúzskej leteckej spoločnosti Air France suspendovali po tom, čo sa počas letu pobili v kokpite lietadla. S odvolaním sa na predstaviteľa aerolínií o tom v nedeľu informovala agentúra AP.

K incidentu došlo ešte v júni na linke Ženeva-Paríž. Fyzická potýčka pilotov podľa Air France nijako neovplyvnila zvyšok letu a lietadlo napokon bezpečne pristálo. Podľa švajčiarskych novín La Tribune sa pilot a druhý pilot lietadla pohádali už krátko po štarte. Vzájomne sa pritom zdrapili za golier po tom, čo jeden druhého udrel. Do sporu následne zasiahol palubný personál a jeden z jeho členov zostal s pilotmi v kokpite do konca letu.

Správy o incidente sa objavili po tom, čo francúzsky Úrad vyšetrovania a analýz pre bezpečnosť civilného letectva (BEA) uviedol, že niektorí piloti nie sú dostatočne dôslední v dodržiavaní predpísaných procedúr počas bezpečnostných incidentov a namiesto toho konajú na základe vlastnej analýzy situácie.

Spoločnosť Air France vo svojej reakcii uviedla, že vykonáva bezpečnostný audit a prisľúbila dodržiavať príslušné odporúčania zo strany BEA. Zároveň však zdôraznila, že denne realizuje tisíce letov, pričom v správe BEA sa spomínali len štyri bezpečnostné incidenty, počas ktorých nedošlo k dodržaniu predpísaných procedúr.

Viac o téme: PilotLietadloBitkaAir France
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu