Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bránia slobodu! Miestni Rómovia zabavili ruskej armáde tank, pre domácich sú hrdinovia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

CHERSON - Ukrajinská televízia TV24 informuje o tom, že na juhu krajiny neďaleko Chersonu sa do boja proti ruskej invázii zapájajú aj miestni obyvatelia. Napríklad aj tak, že ruskej armáde ukradli tank.

Už štvrtý deň zúri u našich východných susedov vojna. Ruské vojská napadli Ukrajinu a medzi obeťami sú aj civilisti. Tisíce vojnových migrantov prichádzajú aj na Slovensko. Prevažne ide o ženy a deti, keďže Ukrajina vyhlásila mobilizáciu a muži už nie sú púšťaní cez hranice. Vojnou zmietanú Ukrajinu sa snažia pred ruskými okupantmi chrániť aj bežní občania. Miestni obyvatelia dediny blízko Chersonu na juhu krajiny informújú, že Rómovia ukradli Rusom tank. 

Rokovanie medzi Ukrajinou a Ruskom sú neisté: Zelenskyj odmieta ísť do Bieloruska! Zvažuje aj Bratislavu (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

Stať sa tak malo v dedine Lubimovka. Správu potvrdzuje aj ukrajinská tlačová agentúra Unian. Ukrajinská televízia zverejnila aj videá, na ktorých vidno, ako sa civilisti snažia zastaviť ruské tanky tak, že im neozbrojení blokujú cesty. Generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny informoval o zničení viac ako stovky nepriateľských tankov.

Viac o téme: TankArmádaRómoviaRuskoUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu