Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Víchrica vyčíňala aj v Nemecku: Vyžiadala si stovky zásahov hasičov a polície

Počasie v Nemecku
Počasie v Nemecku (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

HAMBURG - Stovky zásahov hasičov i policajtov si v dôsledku popadaných stromov, poškodených striech či prevrátených bezpečnostných bariér na staveniskách v sobotu i v nedeľu ráno na severe Nemecka vyžiadala tlaková níž Nadja, ktorá so sebou priniesla víchricu a silný vietor. Informovala o tom agentúra DPA.

Iba v meste Hamburg zasahovali hasiči v dôsledku nepriaznivého počasia najmenej 300-krát, potvrdili tamojšie policajné zdroje. Varovanie pred víchricou a silným vetrom platilo pre celé pobrežie severného Nemecka do nedele poludnia.

Podľa informácií spolkového úradu pre lodnú dopravu a hydrografiu (BSH) došlo v noci na nedeľu na celom území pobrežia Severného mora k silným búrkam, ktoré najťažšie postihli oblasť v okolí rieky Labe pri Hamburgu. V noci na nedeľu prívalová vlna v dôsledku zdvihnutia hladiny mora počas búrky zaplavila rybí trh v hamburskej štvrti st. Pauli, píše DPA. Prívalová vlna následne ustúpila, uviedol BSH.

Tlaková níž Nadja sa prehnala aj metropolou Berlín a príslušnou spolkovou krajinou Brandenbursko. V meste Beelitz v  Brandenbursku prišiel o život jeden človek po tom, čo sa na neho prevrátil volebný plagát. Polícia incident vyšetruje.

Viac o téme: PočasieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu