Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pobrežná stráž v Grécku našla telá troch migrantov: Ďalšie desiatky sú nezvestné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Hellenic Coast Guard via AP)

ATÉNY - Príslušníci gréckej pobrežnej stráže objavili v stredu neďaleko ostrova Folegandros v Egejskom mori telá troch migrantov po tom, čo sa ich čln potopil. Predpokladá sa, že desiatky ďalších sú nezvestné, informovala agentúra AFP.

Pobrežnej stráži sa podarilo z člna zachrániť 12 ľudí vrátane detí a zatiaľ nájsť tri telá. Na mieste pokračuje veľká pátracia akcia. Plavidlo s migrantmi, ktoré sa podľa televízie ERT pravdepodobne plavilo z Turecka do Talianska, malo poruchu motora a potopilo sa, uviedla pobrežná stráž.

Len dve z 12 zachránených osôb mali na sebe záchranné vesty. Nie je jasné, koľko ľudí sa na člne nachádzalo. Niektorí z tých, čo prežili, uviedli číslo 32, zatiaľ čo iní tvrdili, že na palube bolo až 50 osôb, povedal predstaviteľ pobrežnej stráže.

Záchranná operácia sa začala v utorok neskoro večer

Do pátracej a záchrannej operácie boli zapojené štyri plavidlá pobrežnej stráže, tri vrtuľníky, vojenské dopravné lietadlo, osem neďalekých lodí a tri súkromné plavidlá. Operácia sa začala v utorok neskoro večer po tom, čo pobrežná stráž dostala informáciu, že plavidlo s migrantmi sa dostalo do problémov a začalo naberať vodu južne od Folegandrosu. Zachránených migrantov – siedmich Iračanov, troch Sýrčanov a dvoch Egypťanov – previezli do nemocnice na ostrove Santorini.

Podľa údajov Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) dorazilo tento rok do Grécka približne 8500 žiadateľov o azyl, väčšina z nich prišla cez severovýchodné pozemné hranice s Tureckom.

Viac o téme: TeláPobrežieNezvestníStrážMigrantiGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu