Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS si nevyberá: Zomrela len 10-ročná Vanessa! Zdrvená matka apeluje na rodičov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIRGINIA - Len 10-ročná Teresa je smutným dôkazom toho, že zákerný koronavírus sa nevyhýva ani deťom. Dievčina, bohužiaľ, boj o svoj život prehrala.

archívne video

V desiatkach okresov je vysoká úroveň komunitného šírenia COVIDU: Dôvodom zhoršujúcej sa situácie sú svadby a oslavy (Zdroj: FB/Ministerstvo zdravotníctva)

Smutný koniec má prípad 10-ročnej Teresy Sperry z amerického Suffolku vo Virginii. Dievčatko sa nakazilo ochorením Covid-19. "Bola úplne zdravá, nemala žiadne zdravotné problémy," cituje portál Mirror Teresiných rodičov. Podľa nich sa ich dcéra mala tesne predtým, ako ochorela, v škole starať o chorých spolužiakov. Dostala vraj za úlohu ich vyviesť z triedy a odprevadiť k zdravotníčke. 

KORONAVÍRUS Mrazivá predpoveď výrobcu vakcín: Do polovice roka 2022 sa zrejme stane toto

Napokon, koncom septembra, sa aj u Teresy objavili prvé príznaky koronavírusu. Rodičia ju dokoca plánovali aj očkovať. Teresa mala zo začiatku silný kašeľ a museli ju rýchlo previezť do nemocnice. Tam ju otestovali a potvrdili ochorenie Covid-19. Lekári si ju však v nemocnici nenechali a poslali ju domov. Jej stav sa však začal zhoršovať, tak ju rodičia opäť vzali na pohotovosť. Tentokrát ju už hospotalizovali.

"Moja dcéra bola zdravá a aj by zdravá bola, ak by ľudia neposielali do školy choré deti," napísala na sociálnu sieť jej mama. "Urobili sme všetko, čo sme mohli. Nakoniec sme ale prišli o kus nášho srdca. Covid je skutočný a nezáleží mu na tom, koho zabije," povedala zdrvená matka novinárom s tým, že sa jej zdalo, že lekárov ani nezaujímalo, ako je na tom jej dcéra. 

Teresa Sperry
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Nicole Sperry)

"Priala by som si, aby sa covid už skončil alebo aby to bol hoax. Pretože, keby to hoax bol, mohla by som sa prebudiť z tejto nočnej mory," napísala na sociálnu sieť. Ona aj jej manžel sú plne očkovaní a chceli dať zaočkovať aj Teresu a jej mladšieho brata. "Na vakcínu by sme ich zobrali hneď, ako by začali očkovať deti mladšie ako 12 rokov. Zatiaľ, čo som sedela pri lôžku mojej umierajúcej dcéry, školy v USA tvrdia, že pandémia sa netýka zdravých ľudí, že choroba nezabije deti. Dúfam, že až si prečítajú o našej dcére, začnú to brať vážne," povedala Sperry. 

Hovorkyňa školy, ktorú teresa navštevovala, povedala, že prípad vyšetrujú. Podľa nej, ich protokol uvádza, že ak je v triede choré dieťa, mal by dospelý, väčšinou učiteľ, kontakrovať kanceláriu a informovať o tom. Do triedy si tak po dieťa príde niekto z vedenia alebo školská sestra. Študenti podľa hovorkyne jeden druhého neodprevádzajú. 

Viac o téme: DieťaSmrťNákazaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu