Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Irán zverejnil šokujúce výhražné VIDEO: Zničený americky Kapitol v plameňoch

Kapitol v plameňoch po zásahu iránskou raketou. Zobraziť galériu (2)
Kapitol v plameňoch po zásahu iránskou raketou. (Zdroj: twitter.com/KasraAarabi)

TEHERÁN - Zatiaľ čo vo Viedni prebiehajú náročné rokovania o novej jadrovej dohode s Iránom, predstavitelia tvrdej línie tak zo strany Izraela ako aj samotného režimu mulláhov sa snažia zvýšiť tlak na tieto strany. Internetom sa momentálne šíri napríklad propagandistické video iránskych revolučných gárd, ktoré hrozí zničením amerického Kapitolu a dobytím Jeruzalema.

V krátkom úryvku videa vidno vystrelenú iránsku raketu a o niečo neskôr Kapitol v hlavnom meste USA Washington D.C. v plameňoch. Potom sa ukáže „oslobodený Jeruzalem“ a pochodujúci členovia revolučných gárd. Propagandistické video sprevádza nacionalistická pieseň.

Hrozivé video zobrazené pred prejavom Chámeneího

Podľa medializovaných informácií bolo video po prvý raz uvedené v štátnej televízii cez víkend pred prejavom duchovného vodcu Iránu ajatolláha Aliho Chámeneího. Ajatolláh vo svojom prejave kritizoval svojho ministra zahraničných vecí, ktorý sa predtým v uniknutom rozhovore sťažoval, že zahraničnú politiku krajiny budú určovať mulláhovia a revolučné gardy a že samotný minister nemá príliš veľký vplyv. „To bola veľká chyba,“ zdôraznil Chámeneí.

Ayatollah Alí Chámeneí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Office of the Iranian Supreme Leader via AP)

Európske mocnosti sú znepokojené, že Irán obohacuje urán na 60 percent

Tlak na Bidena sa zvyšuje

Po zverejnení hrozivého videa americkí republikáni zvyšujú tlak na demokratického prezidenta Joea Bidena. „Bidenova vláda by mala zabezpečiť, aby takéto útoky neboli možné a nemala by sa vzdať Iránu zrušením sankcií.“ Úradujúca americká vláda zvažuje zrušenie sankcií voči Iránu, ak zastaví obohacovanie uránu a svoj jadrový program bude viazať k ustanoveniam Viedenskej dohody z roku 2015.

Viac o téme: RaketaPlamenePropagandaUSAIránKapitolIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu