Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Zlé správy z Číny: Prvý prípad bez cestovateľskej anamnézy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Zhang Yuwei/Xinhua via AP, File)

PEKING - Čína zaznamenala vo štvrtok prvý lokálny prenos nákazy koronavírusom od 14. februára. Informoval o tom v piatok denník The Guardian.

Podľa čínskeho Národného zdravotného výboru pribudlo v krajine vo štvrtok 11 nových prípadov nákazy koronavírusu SARS-CoV-2, čo je o päť prípadov viac ako predošlý deň. Podľa úradov bolo desať prípadov zavlečených zo zahraničia. V jednom prípade išlo o lokálnu infekciu, ktorú objavili v provincii Šan-si na severe Číny.

Počet nových asymptomatických prípadov, ktoré sa v Číne neklasifikujú ako potvrdené prípady, klesol zo šiestich zaznamenaných v predošlý deň na päť. Celkový počet potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 v pevninskej Číne je 90.083, počet obetí zostal nezmenený (4636). Prvý prípad ochorenia COVID-19 bol hlásený v čínskom meste Wu-chan v decembri 2019. Medzinárodné vyšetrovanie pôvodu ochorenia COVID-19 v tomto meste sa začalo až v januári 2021, viac ako rok po začatí pandémie.

Medzinárodný tím odborníkov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorý v čínskom meste Wu-chan skúmal pôvod koronavírusu SARS-CoV-2, by mal konečnú správu so svojimi zisteniami zverejniť na budúci týždeň.

Hoci sa na misii vo Wu-chane nepodarilo zistiť pôvodný zdroj koronavírusu, experti na tlačovej konferencii pred odchodom z Číny označili za nepravdepodobnú teóriu, že koronavírus unikol z miestneho virologického laboratória.

Viac o téme: ČínaKoronavírusCestovateľská anmnéza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu