Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Americký prezident Trump má jasno: Som imúnny voči COVIDu-19!

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: TASR/AP Photo/Alex Brandon)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa v nedeľu sám vyhlásil za odolného voči ochoreniu COVID-19. Trump sa totiž po prekonaní nákazy chystá vrátiť k predvolebnej kampani a bojovať o znovuzvolenie do prezidentského úradu. Jeho súperom bude vo voľbách 3. novembra demokratický kandidát Joe Biden.

Informácie priniesla tlačová agentúra AFP. "Vyzerá to tak, že som imúnny - neviem, možno na dlhý a možno na krátky čas, možno to bude na celý život. Nikto to naozaj nevie, ale som imúnny," povedal Trump v interview pre televíznu stanicu Fox News deň po tom, čo jeho osobný lekár Sean Conley vyhlásil, že u prezidenta už nie je riziko, že by nový druh koronavírusu mohol preniesť na niekoho iného.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Conley vo svojom vyhlásení dodal, že Trump spĺňa podmienky amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) pre bezpečné opustenie izolácie. Podľa Conleyho testy v priebehu Trumpovho ochorenia preukázali, že koncentrácia vírusu v jeho tele je čoraz menšia.

Trump v sobotu absolvoval v Bielom dome prvé verejné vystúpenie, odkedy bol na vírus pozitívne testovaný. Z balkóna sa prihovoril niekoľkým stovkám svojich podporovateľov. Americký prezident na budúci týždeň plánuje tri volebné zhromaždenia. To pondelkové sa uskutoční v americkom štáte Florida. V utorok má Trump absolvovať zhromaždenie v Pennsylvánii a v stredu v štáte Iowa.

Viac o téme: Prezidentské voľbyImunitaDonald TrumpKoronavírusJoe BidenCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu