Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Trump mal negatívne výsledky testov: FOTO Absolvoval prvý míting

Trump absolvoval prvý míting od pozitívneho testu na COVID-19 Zobraziť galériu (3)
Trump absolvoval prvý míting od pozitívneho testu na COVID-19 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Osobný lekár amerického prezidenta Sean Conley v pondelok uviedol, že Donald Trump mal niekoľko po sebe idúcich dní negatívne výsledky testov na koronavírus nového typu. Informovala o tom agentúra AP.

Ako pripomenula agentúra AFP, oznámenie Trumpovho osobného lekára prichádza niekoľko dní po tom, čo prezident oznámil, že mal pozitívny test na vírus SARS-CoV-2. "Môžem sa s vami podeliť o informáciu, že (prezident) mal niekoľko po sebe idúcich dní testy negatívne," uviedol Conley v tlačovej správe s tým, že výsledky priniesli antigénne testy Abbot BinaxNOW. Ako píše AP, výsledky tohto testu sú známe do 15 minút.

Conley nešpecifikoval dni, kedy Trumpa testovali a dodal, že na základe týchto údajov lekársky tím dospel k záveru, "že prezident už nie je nákazlivý". Trump 1. októbra oznámil, že s manželkou Melaniou mali pozitívny výsledok testu na koronavírus. Ďalšie tri dni strávil prezident vo vojenskej nemocnici pri Washingtone. Toto krátke lekárovo vyhlásenie vyšlo v čase, keď Trump plánuje vystúpiť na predvolebnom zhromaždení v americkom štáte Florida.

Trump absolvoval prvý míting
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Trump absolvoval prvý míting od pozitívneho testu

Americký prezident Donald Trump v pondelok vystúpil na predvolebnom zhromaždení v meste Sanford v americkom štáte Florida, informovala agentúra DPA. Len týždeň po jeho odchode z nemocnice, kde ho hospitalizovali pre koronavírus SARS-CoV-2, Trump vykročil na pódium a hádzal do davu rúška. Sám pritom na tvári žiadne nemal, podotkla agentúra AFP.

"Cítim sa taký silný," prihovoril sa prezident k tisíckam svojich priaznivcov a zažartoval, že "pobozká chlapov a krásne ženy" v publiku. Krátko po tom, čo vystúpil na pódium, zopakoval, že je teraz "imúnny" voči ochoreniu COVID-19. Podľa vedcov v súčasnosti neexistujú dôkazy, že by ľudia, ktorí sa uzdravili z tohto ochorenia, boli chránení pred druhou nákazou, pripomína spravodajská stanica CNN.

Trump absolvoval prvý míting
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Trump na mítingu opäť presadzoval opätovné otvorenie škôl a ekonomiky a vyhlásil, že krajina je "na ceste k 100 miliónom dávok vakcíny do konca tohto roka". Štát Florida môže byť kľúčovým pre konečný výsledok prezidentských volieb naplánovaných na 3. novembra. Ako pripomenula agentúra Reuters, kandidát demokratov Joe Biden si v prieskumoch verejnej mienky naďalej udržuje pred Trumpom náskok v mnohých štátoch.

Biden sa v pondelok zase prihovoril malej skupine pracovníkov automobilového odvetvia na parkovisku v meste Toledo v štáte Ohio. "215.000 mŕtvych v dôsledku Covidu," povedal 77-ročný bývalý viceprezident, ktorý okrem iného kritizoval aj Trumpovo "neuvážené správanie" od stanovenia diagnózy. V utorok má Trump absolvovať zhromaždenie v Pennsylvánii, v stredu v štáte Iowa a vo štvrtok v štáte Severná Karolína.

Viac o téme: PrezidentPandémiaDonald TrumpKoronavírusSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu