Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neznámy útočník zastrelil syna federálnej sudkyne: Podozrivého našli mŕtveho

V dome zastrelili syna federálnej sudkyne Zobraziť galériu (2)
V dome zastrelili syna federálnej sudkyne (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Lennihan)

NEW YORK - V americkom štáte New Jersey v nedeľu útočník zastrelil 20-ročného syna federálnej sudkyne a zranil jej manžela. Polícia sa domnieva, že útočníkom mohol byť právnik, ktorého našli v pondelok mŕtveho v meste Rockland v štáte New York, píše spravodajská stanica NBC News.

 K incidentu došlo v nedeľu podvečer v dome sudkyne Esther Salasovej v meste North Brunswick. Podľa predbežných informácií útočník prišiel do Salasovej domu prezlečený za poslíčka doručovacej firmy FedEx. Dvere mu otvoril jej manžel, na ktorého útočník niekoľkokrát vystrelil. Následne k dverám dobehol jej syn, ktorého páchateľ takisto postrelil a utiekol. Sudkyňa bola v čase útoku v pivnici.

V dome zastrelili syna
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Lennihan)

Salasovej syn Daniel Anderl zraneniam o niekoľko minút na mieste podľahol. Jej manžel - právnik Mark Anderl - je v kritickom stave. Prípad vyšetruje Federálna služba pre vyšetrovanie (FBI), Federálna policajná služba (USMS), štátna polícia v New Jersey aj generálna prokuratúra.

Vyšetrovatelia údajne z útoku podozrievajú muža, ktorého našli v pondelok mŕtveho v okrese Sullivan v štáte New York. Podľa agentúry AP, ktorá sa odvoláva na zdroj z prostredia vyšetrovania, ide o právnika z mesta New York. Na tele mu našli strelné rany, ktoré si pravdepodobne spôsobil sám. Ďalšie detaily ani motív útoku neboli bezprostredne známe. Esther Salasová je federálnou sudkyňou od roku 2011. Do funkcie ju nominoval prezident Barack Obama.

Viac o téme: SudkyňaVraždaPrávnikUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu