Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Počet prípadov v Belgicku mierne stúpa: Hospitalizácie však nie

Od vypuknutia pandémie Belgicko eviduje celkovo 62.707 potvrdených prípadov
Od vypuknutia pandémie Belgicko eviduje celkovo 62.707 potvrdených prípadov (Zdroj: SITA/Daina Le Hardic, Pool Photo via AP)

BRUSEL - V poradí už tretí deň po sebe sa v Belgicku počet novoinfikovaných osôb na vírus Sars-Cov-2 mierne zvyšoval. Uviedla to v pondelok tlačová agentúra Belga.

V období od 3. do 9. júla bolo hlásených v priemere 90,3 prípadu denne oproti 88 v predchádzajúcom týždni, upozornila spoločnosť Sciensano, ktorá pôsobí v oblasti verejného zdravia. K nárastu nových prípadov došlo najmä v provincii Antverpy, v Bruseli a na juhozápade Flámska.

"Tieto čísla nie sú znepokojujúce, pretože počet nových hospitalizácií vôbec nestúpa," opísal pre médiá situáciu hovorca federálneho krízového centra pre COVID-19 Yves Van Laethem. c; po nedeli je to o 101 viac než na konci minulého týždňa.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Za posledných 14 dní sa v Belgicku miera infikovaných ustálila na pomere 10,9 prípadu na 100.000 obyvateľov. Európska únia považuje za epidemiologicky bezpečné tie krajiny, kde je miera nakazených na úrovni 16 prípadov na 100.000 obyvateľov.

Viac o téme: BelgickoHospitalizácieKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu