Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Pri otváraní ekonomiky je podľa Cuoma potrebné brať do úvahy ľudské životy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Guvernér amerického štátu New York Andrew Cuomo v utorok oznámil, že v štáte v pondelok zaznamenali ďalších 230 úmrtí na ochorenie COVID-19, informovala agentúra AP. Guvernér takisto povedal, že pri znovuotváraní hospodárstva je potrebné brať do úvahy ľudské životy.

Pondelňajšie číslo predstavuje v porovnaní s nedeľňajšími údajmi mierny nárast. Je to však výrazne nižšie číslo ako najvyšší zaznamenaní počet obetí v tomto štáte z 8. apríla, keď ochoreniu COVID-19 podľahlo 799 ľudí. Počty hospitalizovaných takisto klesajú.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pandémia koronavírusu SARS-CoV-2 si v štáte New York vyžiadala už viac ako 19.000 úmrtí. Toto číslo však podľa AP nezahŕňa viac ako 5300 obetí, ktoré sú spájané s koronavírusom, ale laboratórne testy u nich nákazu nepotvrdili.

Cuomo na každodennom tlačovom brífingu takisto povedal, že pri znovuotváraní hospodárstva je potrebné brať do úvahy ľudské životy. Niektoré americké štáty začali s postupným uvoľňovaním opatrení zavedených v súvislosti s pandémiou.

Cuomo však podľa AP zvolil pomalší postup, ktorý častiam štátu New York počas mája umožní postupne obnovovať hospodárske aktivity v prípade, že sa im podarí dosiahnuť a udržať určité porovnávacie ukazovatele. "Čím rýchlejšie otvoríme, tým nižšie budú hospodárske náklady," povedal Cuomo, ktorý však dodal, že náklady v oblasti ľudských životov budú o to vyššie, pretože "o to viac životov stratíme".

Viac o téme: EkonomikaPandémiaNew YorkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu