Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Grónsko zakázalo alkohol, aby znížilo sexuálne zneužívanie detí v karanténe

Pohľad na hlavné mesto Nuuk
Pohľad na hlavné mesto Nuuk (Zdroj: Getty Images)

NUUK - V grónskej metropole Nuuk zakázali predaj alkoholu v snahe predísť násiliu voči deťom počas opatrení, obmedzujúcich v rámci boja proti koronavírusu sociálny kontakt. Uviedla to v nedeľu agentúra AFP.

"V takejto situácii musíme prijať viaceré opatrenia, aby sme zamedzili nákaze," vyhlásil grónsky premiér Kim Kielsen. "Avšak dôležitým zámerom môjho rozhodnutia je ochrana detí. Potrebujú mať bezpečný domov."

Podľa štatistík takmer tretina obyvateľov autonómneho územia Dánska zažila počas detstva sexuálne zneužívanie. Odborníci spájajú zneužívanie s užívaním alkoholu, drog a neznalosťou detských práv.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Grónsko pristúpilo k celoplošnému zavretiu škôl po tom, čo bolo v pondelok potvrdených desať prípadov nákazy koronavírusom. "Bohužiaľ, Nuuk zaznamenal v posledných týždňoch nárast prípadov domáceho násilia," ministerka zdravotníctva Martha Abelsenová povedala pre médiá.

Zákaz predaja alkoholu vstúpil do platnosti v sobotu a má trvať až do 15. apríla. Grónsko takisto zakázalo zhromaždenia s účasťou viac než desať ľudí a zastavilo leteckú dopravu. Vláda sa zaviazala eliminovať sexuálne zneužívanie neplnoletých do roku 2022.

Viac o téme: AlkoholZákazSexuálne zneužívanieNákazaKoronavírusGrónsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu