Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Muž, ktorý prepadol Clintonovej kanceláriu, sa vzdal

Ozbrojený muž sa vzdal polícii
Ozbrojený muž sa vzdal polícii (Zdroj: TASR)

ROCHESTER - Rukojemnícka dráma v kancelárii prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej v meste Rochester v americkom štáte New Hampshire sa skončila po piatich hodinách. Muž, ktorý tvrdil, že má pri sebe bombu, sa nakoniec vzdal polícii.

Pravdepodobne mentálne chorý človek, vošiel v piatok okolo 13. hodiny miestneho času (19. hodiny SEČ) do kancelárie senátorky Clintonovej a zmocnil sa neznámeho počtu ľudí, pričom sa dožadoval kontaktu s bývalou prvou dámou. Políciu na drámu upozornila mladá žena s niekoľko mesačným dieťaťom, ktorá utiekla z budovy, keď muž do kancelárie vstúpil. Privolaná polícia nasadila hneď svojich vyjednávačov, s cieľom nadviazať s ozbrojencom kontakt.

Podľa údajov svedkov dotyčný vošiel do Clintonovej predvolebnej centrály, otvoril kabát a ukázal prítomným k hrudi pripútanú bombu. Senátorka sa v kancelárii nenachádzala. V piatok popoludní mala vystúpiť na zasadnutí Demokratickej strany v štáte Virgínia, svoj prejav však po správach o rukojemníckej dráme zrušila. Bývalá prvá dáma následne dostala špeciálnu ochranku. Úrady vyslali na pomoc miestnej polícii aj špeciálnu pyrotechnickú jednotku. Polícia evakuovala okolie vrátane kancelárií senátorov Baracka Obamu a Johna Edwardsa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu