Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Trump sa opäť poriadne strápnil! Neuveríte, kde chce postaviť veľký múr proti migrantom

Zmení hranice i trasu hurikánu Zobraziť galériu (3)
Zmení hranice i trasu hurikánu

NEW YORK – Americký prezident Donald Trump sa tak rozvášnil na svoju obľúbenú tému nelegálneho prisťahovalectva, že v stredu prisľúbil postaviť múr i v štáte Colorado. Problém je len v tom, že Colorado nehraničí s Mexikom, ako sucho poznamenala agentúra AFP.

Štát Colorado leží v centrálnej časti Spojených štátov medzi Utahom a Kansasom. Od hraníc s Mexikom ho delí takmer 600 kilometrov. „Postavíme múr na hranici Nového Mexika a postavíme múr v Colorade, postavíme nádherný, veľký múr, ktorý bude naozaj fungovať, ktorý nepreleziete ani nepodleziete,“ sľúbil prezident Trump pred verejnosťou v Pittsburgu v Pennsylvánii. Zaujal tým podľa agentúry AP i demokratického guvernéra státu Colorado Jareda Polisa.

Trump sa opäť poriadne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Anna Stonehouse/The Aspen Times via AP)

„No to je trápne, Colorado nehraničí s Mexikom. Sláva Bohu, že Colorado teraz bezplatne ponúka celodenné škôlky, aby sa deti mohli naučiť základy zemepisu,“ napísal na Twitteri.

Americký prezident sa takto od začiatku výkonu svojej funkcie pomýlil už v 13,5 tisícoch prípadov. Zrátali to analytici denníka The Washington Post a venuje sa tomu stránka Fact Checker’s database denníka.

Máme ešte v živej pamäti, ako sa zahral na meteorologického experta, keď začiatkom septembra prorokoval, že hurikán Dorian zasiahne okrem Floridy aj štát Alabama. Na prezentácii vývoja cesty hurikánu v Bielom dome ukázal v televíznom vysielaní a neskôr zverejnil aj na twitteri grafiku, na ktorej bola medzi miestami, ktoré mohol hurikán potenciálne zasiahnuť, zobrazená aj Alabama – ale domaľovaná čiernou fixkou! Meteorologická stanica vzápätí vydala k tejto správe dementi.  

Za posledné dva mesiace mystifikuje Trump verejnosť priemerne 22-krát denne. Okrem iného s obľubou tvrdí, že výstavba múru na hraniciach s Mexikom „rýchlo postupuje“ a že sa každý deň postavia obrovské úseky. Doteraz to vyhlásil už 218-krát. V skutočnosti sa však ešte ani nezačalo stavať. Hraničná bariéra sa iba opravuje a časti, ktoré sa pridávajú, nie sú z betónu, ako prezident pôvodne sľuboval. Ale veď Trump tiež s obľubou tvrdí, že Spojené štáty sú na tom teraz ekonomicky najlepšie v histórii, čo takisto nie je pravda.

Trump sa opäť poriadne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)
Donald Trump je úkaz, o tom niet pochýb. Na jeho slovných prešľapoch by sa dalo od srdca zasmiať či zlomyseľne uškrnúť. Keby, pravda, nestál na čele svetovej veľmoci. A niet nebezpečnejšieho priateľa, ako je hlupák. To vedel už La Fontaine.

Viac o téme: MúrZemepisPrisťahovalciTrumpMexikoHurikán Dorian
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu