Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ohnivá dráma v luxusnej reštaurácii v Istanbule: VIDEO Hostia kričali od strachu, zranení Česi

(Zdroj: YouTube/Selçuk Güngör)

ISTANBUL - Pri ohňovej šou vo vyhlásenej istanbulskej reštaurácii Nusrat-Et boli vo štvrtok večer popálení dvaja Česi. Muž aj žena majú popáleniny druhého stupňa, najmenej do 1. októbra budú musieť zostať v istanbulskej nemocnici. ČTK to dnes povedal Robert Řehák z tlačového odboru českého ministerstva zahraničných vecí. Majiteľom podniku je Nusret Gökçe zvaný Salt Bae, ktorého kulinárske praktiky sú známe užívateľom sociálnych sietí. Gökçe nedávno v tom istom podniku hostil venezuelského vodcu Nicholasa Madura s manželkou a otvoril nový podnik v New Yorku.

FOTO Barbora si objednala pizzu, pri pohľade na účet nechápala: Takto krásne so mnou vybabrali!

"Počas programu explodovala časť horľavej zmesi, ktorá poprskala českých občanov, a tí začali horieť. Bez pomoci zamestnancov či prizerajúcich sa im nakoniec podarilo uhasiť sa navzájom," uviedlo ministerstvo. S popáleninami tváre, rúk a hrudníka ich odviezli do nemocnice, kam kvôli vážnosti situácie prišli český konzul s asistentkou, ktorí zaistili prevoz do nemocnice s lepšou starostlivosťou.

Podľa informácií ministerstva má muž popáleniny na 15 percentách tela, žena na 35 percentách. U oboch ide o popáleniny druhého stupňa, u ženy aj s hlbokým zásahom do štruktúry kože. "Podľa vyjadrenia lekárov budú obaja českí občania musieť v nemocnici zostať najmenej do 1. októbra, kedy bude stanovený ďalší postup po dohode so všetkými zainteresovanými," uviedol Řehák.

Server Ahval informoval, že sa personál reštaurácie neúspešne pokúsil o ohňový efekt. Jeden z čašníkov nalial pred barovým stolom do ohňa olej, avšak plamene sa začali rýchlo šíriť a popálili niekoľko ľudí. Podľa britského webu MailOnline sú zranení štyria turisti a českej návštevníčke, ktorá sa prezentuje ako módna youtuberka, sa podľa tohto zdroja chytili šaty. Plamene pohltili aj jej priateľa, ale ten neskôr povedal, že má síce niekoľko popálenín, ale že jeho priateľka je na tom oveľa horšie. Ďalšími zranenými sú podľa britského zdroja turisti z Grécka a Ukrajiny a ľahké zranenia utrpeli aj dvaja pracovníci baru.

Incident vyšetruje polícia, ktorá vypočula dvoch zamestnancov, ktorí sa predstavenia zúčastnili. České ministerstvo zahraničia v tomto prípade tiež kontaktovalo veľvyslanca Turecka v ČR v snahe zvýšiť pozornosť, ktorá bude postihnutým venovaná ako zo strany lekárskej starostlivosti, tak aj zo strany policajného vyšetrovania, dodal Řehák

Viac o téme: ReštauráciaOheňIstanbulČeška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu