Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Novozélandská ministerka sa pochválila netypickým činom: Do pôrodnice priamo na bicykli

Julie Genterová Zobraziť galériu (2)
Julie Genterová (Zdroj: Twitter/Guy Elster ‏ )

AUCKLAND - Novozélandská ministerka pre záležitosti žien Julie Genterová dnes odišla do nemocnice, aby mohla porodiť svoje dlho očakávané prvé dieťa. Išla pritom na bicykli, pretože do auta sa vraj nezmestila. Tridsaťosemročná politička za strany Zelených to oznámila na svojom účte na sociálnej sieti.

Genterová, ktorá je vášnivou zástankyňou jazdy do zamestnania na bicykli, však nešla za sťažených podmienok začínajúceho pôrodu s prípadným výtokom plodovej vody. Do nemocnice v Aucklande v 42. týždni tehotenstva išla preto, aby bol pôrod vyvolaný umelo.

Upozornila tiež, že použila elektrický bicykel a že cesta väčšinou viedla z kopca. „A je to, poprajte nám šťastie," odkázala Genterová svojim fanúšikom na Instagrame. „Išli sme s partnerom na bicykli, pretože nebolo dosť miesta v aute ... ale pekne mi to zdvihlo náladu," dodala. V novozélandskej vláde ide o pomerne skorý ďalší prípad rodiacej členky kabinetu.

Julie Genterová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/nzherald ‏ )

V júni novozélandská premiérka Jacinda Ardernová porodila dievčatko. Prípady pracujúcich matiek v politike sa v posledných rokoch množia. V Európskom parlamente napríklad môže poslankyňa brať na hlasovanie aj svoje malé deti. V austrálskom parlamente môžu matky svoje bábätká nerušene dojčiť alebo kŕmiť z fľaše.

Viac o téme: BicykelPôrodMinisterkaNový ZélandJulie Genterová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu