Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Narodil sa ďalší mutant s dvomi hlavami: Napriek tomu dokáže úžasnú vec

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

SHAANXI - Video zaznamenáva teľa s dvomi hlavami, na ktorých nechýbajú dvoje ústa ani dva páry očí a uší. Zmutované zviera na narodilo v dedine na severovýchode Číny. Samica, ktorá ho porodila, mala podľa majiteľky statku komplikovaný a ťažký pôrod.

Po nezvyčajnom pôrode minulý týždeň vo štvrtok zverejnila majiteľka statku Feng Wenhongová fotografie novonarodeného teľaťa. Narodilo sa s genetickou mutáciou, ktorá plod postihla už v maternici. Samica predtým v minulosti porodila štyri zdravé teľatá. 

VIDEO mutanta, ktorý žil len dva dni: Sotva uhádnete, akému zvieraťu sa narodil

"Všetky teľatá porodené predtým sú normálne. Našej rodine zarobili 6000 až 7000 jüanov (750 až 880 eur)," hovorí Wenhongová. "Najprv som si nevšimla, že má dve hlavy. Iba som si myslela, že má väčšiu hlavu, než teľatá zvyčajne mávajú. Až keď som sa bližšie naklonila, všimla som si tú anomáliu." Dodáva, že napriek neschopnosti mláďaťa postaviť sa na vlastné nohy jeho obe hlavy majú sací reflex. Pije oboma ústami a zdá sa byť inak zdravé. 

VIDEO Narodil sa ďalší
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dvojhlavé mláďa je ďalších dôkazom nárastu prípadov genetických mutácií u zvierat. Environmentalisti tvrdia, že za to môžu pesticídy v geneticky modifikovanom krmive. Zvieratá s podobnými genetickými poruchami neprežívajú dlho.

Viac o téme: KravaČínaMutant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu