Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Otrasný prípad v USA: Polícia dostala šokujúci odkaz, FOTO muži držali 11 podvyživených detí

Lucas Morten a Siraj Wahhaj zadržiavali jedenásť detí v zlých podmienkach na opustenom pozemku.
Lucas Morten a Siraj Wahhaj zadržiavali jedenásť detí v zlých podmienkach na opustenom pozemku. (Zdroj: SITA/Taos County Sheriff's Office via AP)

BRATISLAVA - Americká polícia zachránila jedenásť podvyživených detí, ktoré zadržiavali v zlých podmienkach na opustenom pozemku na púšti v štáte Nové Mexiko. Pozemok sa nachádza pri obci Amalia a okrem detí tam policajti našli aj piatich dospelých - tri ženy a dvoch ťažko ozbrojených mužov. Podľa kancelárie tamojšieho šerifa sa na mieste nachádzali deti vo veku jeden až pätnásť rokov, ktoré nemali topánky, mali na sebe staré oblečenie a vyzerali ako "utečenci z tretieho sveta".

Polícia prehľadala pozemok po tom, ako dostala správu "Hladujeme a potrebujeme jedlo a vodu". Muži zákona miesto, kde deti našli, opísali ako malý zakopaný príves prikrytý plachtou, v ktorom nebola tečúca voda ani elektrina. Jediné jedlo, ktoré tam našli, bolo pár zemiakov a škatuľka ryže. Zatiaľ nie je známe, ako sa deti na miesto dostali.

Šerif okresu Taos Jerry Hogrefe pre televíziu ABC News uviedol, že deti boli hladné, smädné a špinavé. "Som policajtom tridsať rokov, ale nikdy som nevidel nič takéto. Je to neuveriteľné. Boli vychudnuté, bolo im vidno rebrá, boli špinavé a veľmi sa báli," povedal. Všetky deti si vzali do starostlivosti miestne sociálne služby.

Ozbrojených mužov, ktorých polícia zatkla, identifikovali ako Siraja Wahhaja a Lucana Mortena. Spomínané tri ženy neskôr prepustili. Podľa Hogrefeho muži, ktorí mali pozemok pod kontrolou, zrejme ženám a deťom "vymyli mozgy" a oni sa ich potom báli. Podľa amerických médií je spomínaný Wahhaj podozrivý z únosu jeho trojročného syna, ten však medzi spomínanými jedenástimi deťmi nebol.

Viac o téme: Nové MexikoPodvyživené detiAmalia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu