Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Minister Gál: Verím, že sa do konca roka rezort spravodlivosti presťahuje

Gábor Gál
Gábor Gál (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Šéf rezortu spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) dúfa, že sa jeho ministerstvo stihne do konca roka presťahovať do nových priestorov. Uviedol to pre agentúru SITA s tým, že ešte nie je podpísaná zmluva s majiteľom.

O jej odobrení rozhodla uplynulú stredu aj vláda SR. Náklady v priestoroch areálu Výskumného ústavu zváračského odhaduje rezort na sumu 1 700 000 eur, pričom 1 500 000 tvorí nájomné a 200-tisíc eur výdavky na prevádzku.

"Dúfam, že sa to stihne. Ak sa podpíše zmluva, by sme mali stihnúť sťahovanie do konca tohto roka. Nie celkom, ale budova bude v závere roka pre rezort k dispozícii," priblížil Gál. Ministerstvo v súčasnosti stále sídli v jednej budove s Najvyšším súdom SR na Župnom námestí.

Ministerstvo spravodlivosti SR môže budovu kúpiť až po dvoch rokoch prenajímania, rezort odhaduje jej súčasnú cenu na 23 025 278 eur. Vlastník podľa nájomnej zmluvy priestory najskôr zrekonštruuje na základe potrieb ministerstva.

Otázka sídla rezortu justície trápi ministerstvo aj Najvyšší súd SR už dlho. Do nových priestorov sa mal rezort sťahovať už za pôsobenia Lucie Žitňanskej, ale súčasný minister Gábor Gál (Most-Híd) vypísal novú súťaž.

Viac o téme: SťahovanieMinisterstvoGábor Gál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu