Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Toto nie je vtip! Náboženská sekta princa Philipa (†99): Domorodci na ostrove ho uctievajú ako boha!

Britský princ Philip je na ostrove uctievaný ako Boh. Zobraziť galériu (7)
Britský princ Philip je na ostrove uctievaný ako Boh. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN/TANNA - Smrť princa Philipa (†99) zasiahla nielen britskú kráľovskú rodinu, ale aj mnoho ľudí po celom svete. Obrovský smútok v týchto dňoch prežívajú aj domorodci z dediny Younanen na ostrove Tanna. Tí totiž vojvodu z Edinburghu považovali za božieho syna a denne sa k nemu modlili!


SMRŤ v kráľovskej rodine: Zomrel princ Philip (†99)!


Nie, nie je to vtip! Skutočne existuje náboženstvo, alebo nazvime to sekta, s názvom Hnutie princa Philipa, ktoré uctieva manžela britskej kráľovnej Alžbety II. ako boha. Konkrétne domorodci z dedinky Younanen na ostrove Tanna, ktorý leží pri Austrálii, veria, že vojvoda z Edinburghu je synom horského boha, ktorý sa raz na ostrov vráti a oslobodí kmeň od chudoby a chorôb. 

Galéria: Princ Philip zomrel 9. apríla 2021 vo veku 99 rokov.

Veriaci sa denne k princovi modlia a žiadajú ho, aby požehnal úrode banánov a sladkých zemiakov, ktoré sú pre chudobnú komunitu veľmi dôležité. Podľa legendy syn horského boha, ktorý mal svetlú pleť, riskoval cestu cez more, keď hľadal bohatú a mocnú ženu, z ktorej by urobil svoju ženu. Podľa antropológov princ Philip veriacim do legendy zapasoval v 60. rokoch 20. storočia. 

Domorodci z ostrova Tanna veria, že princ Philip bol synom horského boha.
Zobraziť galériu (7)
Domorodci z ostrova Tanna veria, že princ Philip bol synom horského boha.  (Zdroj: Profimedia)

Vojvoda si totiž skutočne bohatú a vplyvnú ženu zobral, navyše domorodci mohli v tom čase vidieť portréty Philipa a kráľovnej Alžbety II. na policajných staniciach a v kanceláriách na úradoch. Súostrovie bolo totiž anglicko-francúzskou kolóniou. Viera, že Philip bol skutočne synom miestneho boha, sa obnovila v roku 1974, keď kráľovský pár ostrov navštívil. 

Niet preto pochýb, že veriaci domorodci prežívajú v týchto dňoch obrovský smútok - v piatok 9. apríla v skorých ranných hodinách totiž zomrel ich Boh a nádej na lepší život. A možno čoskoro vznikne nové náboženstvo, v ktorom budú uctievať iného muža s vplyvnou a bohatou manželkou. 

Domorodci sa k princovi Philipovi denne modlili, aby požehnal úrode banánov a sladkých zemiakov.
Zobraziť galériu (7)
Domorodci sa k princovi Philipovi denne modlili, aby požehnal úrode banánov a sladkých zemiakov.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Princ Philip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu