Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nebezpečná internetová zoznamka: Čech stavil na sexepíl, mladá žena uverila podivným historkám

Píšete si s niekým na sociálnej sieti? Buďte ostražití. Zobraziť galériu (4)
Píšete si s niekým na sociálnej sieti? Buďte ostražití. (Zdroj: policie.cz)

ČESKOLIPSKO - Internet ponúka zábavu, potrebné informácie, ste vďaka nemu v spojení so svetom. Netreba však zabúdať na to, že opatrnosti nikdy nie je dosť. Praktiky 32-ročného muža z Českej republiky sa nezdali podivné mladej žene, ktorá sa z toho, čo sa jej stalo, jednoznačne poučila. Jej príbeh by mal byť výstrahou aj pre iných.

Mladá žena sa prihlásila na internetovú zoznamku. Vďaka nej sa zoznámila s mužom, ktorý ju doslova okúzlil sympatickým zovňajškom. Vôbec ale neodhadla jeho osobnosť. O prípade informovala česká polícia na svojom webe. Podvodník už čelí spravodlivosti.

Začalo to nenápadne 

Dvojica bola v kontakte približne mesiac, keď sa muž odvážil požičať si 3000 českých korún. Povedal, že potrebuje splatiť dlh. "Komu a za čo mal zaplatiť s ňou nerozoberal. V požičiavaní peňazí potom ale pokračoval ďalej. Nabudúce žiadal o viac ako dvojnásobok a postupom času aj o desaťtiíce korún," opísala policajná hovorkyňa Ivana Baláková.

Žena.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

A aké historky predostrel naivnej obeti? Tvrdil napríklad, že na diskotéke zbil v sebaobrane cudzincov a ak im hneď nezaplatí výdavky za ošetrenie v nemocnici, tak ho zavrú do väzenia. Inokedy zas potreboval vyplatiť úžerníkov. "Žena mu uverila dokonca aj to, že sa zadĺžil u mafie, a ak nezaplatí, bude ho to stáť život. Narozprával jej totiž, že mu mafia nariadila vykonať určitý úkon, ktorý odmietol splniť a preto musí zaplatiť pokutu," priblížila Baláková.

Vidina spoločnej budúcnosti

Prešli dva mesiace a Čech sa poriadne nabalil. Prilepšil si o 223 800 korún. Predstieral, že s jeho "vyvolenou" ňou plánuje spoločnú budúcnosť. Netrvalo dlho, a žena si uvedomila, že vzťah sa nikam neposúva. Navyše sa jej nevracali ani výdavky, ktoré požičala svojej láske. Obrátila sa preto na políciu.

Muž si poriadne navymýšľal, no zabralo to. (ilustračné foto)
Zobraziť galériu (4)
Muž si poriadne navymýšľal, no zabralo to. (ilustračné foto)

Keďže sa nejedná o malú sumu, prípad prevzala služba kriminálnej polície a vyšetrovania. "Na základe zadokumentovaných dôkazov dospeli kriminalisti k záveru, že podozrivý svoju partnerku vedome klamal a už vo chvíli, keď žiadal o peniaze vedel, že jej ich nikdy nesplatí," uviedla polícia. Muž si už prevzal uznesenie o začatí trestného stíhania pre prečin podvodu. Ak mu preukážu vinu, súd ho môže potrestať päťročným trestom odňatia slobody.

Češku obral o takmer dva milióny falošný americký herec: Sadla mu na lep kvôli tomuto darčeku

Ako na záver dodali zástupcovia zákona, život je dobrá škola, no školné je niekedy príliš drahé. Preto si poriadne rozmyslite, či budete veriť partnerom, ktorých dokonca ani osobne nepoznáte. "Ušetríte tým nielen financie, ale tiež obrovské osobné sklamanie," uzavrela Baláková.

Viac o téme: PodvodInternet Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu