Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Češka sa zamilovala do podvodníka: Uverila jeho obludnému klamstvu, prišla o megasumu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ČESKÝ TĚŠÍN – Češka prišla o viac než 1,2 milióna korún (cca 47 tisíc eur). Sadla totiž na lep podvodníkovi. Natrafila na neho na internetovej zoznamke. Polícia opakovane varuje ľudí pred sociálnymi sieťami, ktoré sa vyznačujú obrovskou anonymitou.

Žena (60) z Českého Těšína naviazala na jar "virtuálny partnerský vzťah" s neznámym mužom. Ten ju oklamal, že na lodi mu zahynula celá rodina. A keďže túžil sympatickú Češku spoznať bližšie, rozhodol sa ju prísť navštíviť na Moravu.

„Bolo ale potrebné uhradiť cestovné náklady a ďalšie náležitosti. A tak pani zasielala v priebehu mesiacov rôzne čiastky, dokopy viac ako 1,2 milióna korún (zhruba 47 tisíc eur),“ povedala hovorkyňa krajskej polície Soňa Štětínská. 

Češka sa zamilovala do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Čítajte aj: David sa vydával za vešticu, od žien vylákal skoro dva milióny: Uverili mu, že sú prekliate  

Žena sa napriek tomu svojho "princa" nedočkala. „Muž dosiaľ do republiky nedorazil a peniaze nevrátil,“ dodala hovorkyňa. Polícia vyšetruje prípad ako trestný čin podvodu.

Predstavitelia zákona dohovárajú ľuďom, aby sa naučili s informáciami na sociálnych sieťach pracovať. „O danej téme je potrebné hovoriť. Apelujeme teda aj na rodinných príslušníkov a známych osôb bez partnera, nech s nimi túto záležitosť preberú s upozornením nepodliehať citovým oznámeniam neznámych osôb cez sociálne siete, riadne si všetko preveriť a podobne,“ vyzvala polícia. 

Viac o téme: ŽenaPodvodPodvodníkSociálne siete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu