Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Auto skončilo na streche: FOTO Zavinil to kocúr, zasahovali hasiči, polícia vyzýva k opatrnosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, FB/Polícia ČR)

PROVODÍN – Pokojné uplynulé víkendové popoludnie, ktoré si ľudia spríjemnili návštevou, obrátil naruby domáci kocúr. Ten v rodinnom dome v českej obci Provodín v okrese Česká Lípa zaútočil na jedného z návštevníkov. Vyľakaný muž sa po uhryznutí obával, že kocúr má nejakú infekčnú chorobu, keďže loví myši. Jeho majiteľ ho preto naložil do auta. No cestou k veterinárovi sa stalo niečo, čo by nečakal ani v tom najhoršom sne.

Maznáčikovi sa zrejme výlet v prepravnej taške nepáčil, čo dal značne najavo. „Po tom, čo s ním jeho pán prešiel necelé dva kilometre, sa mu podarilo z tašky položenej na zadnej sedačke nenápadne vykĺznuť a za jazdy vodičovi skočil priamo na volant,“ priblížila policajná hovorkyňa Libereckého kraja Ivana Baláková s tým, že šofér následkom šoku strhol volant vpravo, v dôsledku čoho sa Dacia Logan prevrátila do priekopy na strechu.

Mačka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Bizarná nehoda si, našťastie, nevyžiadala nijaké zranenia. Kocúr však z miesta udalosti ušiel. Hasiči, ktorí tam zaisťovali vyslobodzovacie práce, ho našli neskôr v neďalekom poli. Muži zákona potom podľa slov ich hovorkyne oboch účastníkov nehody previezli na najbližšiu čerpaciu stanicu, kde spolu v teple počkali na odťahovú službu. „Škodu na dacii sme predbežne odhadli na 100-tisíc korún (cca 3900 eur),“ uviedla Baláková.

Domáci kocúr spôsobil nehodu.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Policie ČR)


Čítajte aj: Posun v najsledovanejšom prípade v Česku: Kukláči zadržali podozrivých z vraždy pumpárky Jany


Polícia na záver doplnila i niekoľko rád pre chovateľov domácich maznáčikov. Zdôrazňuje, že mačky alebo psy je nutné vo vozidlách prepravovať v špeciálnych, k tomu určených prepravných boxoch, ktoré musí vodič zabezpečiť proti pohybu bezpečnostným pásom. Veľké psy sa môžu prepravovať buď v nákladovom priestore, kde treba psa pripútať vôdzkou k úväzovému oku alebo ho treba zabezpečiť zvláštnymi upínacími popruhmi s prackou. Tá sa zapína rovnako, ako sa zapína bezpečnostný pás. Len v takomto prípade je dovolené prepravovať psa na zadných sedačkách.

Viac o téme: NehodaVodičKocúr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu