Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Posun v najsledovanejšom prípade v Česku: Kukláči zadržali podozrivých z vraždy pumpárky Jany

Lúpežné prepadnutie v susednom Česku si vyžiadalo jednu obeť. Zobraziť galériu (3)
Lúpežné prepadnutie v susednom Česku si vyžiadalo jednu obeť. (Zdroj: Reprofoto/Youtube:Týdeník policie, Policie ČR)

NELAHOZEVES - Blíži sa prípad, ktorý šokoval našich západných susedov ku koncu? V českých médiách sa objavili informácie o dolapení osôb, ktoré môžu mať na rukách krv pumpárky Jany (†58). Informácie neskôr potvrdila aj polícia. Nevinná žena zomrela 3. decembra 2018 po tom, ako ju chladnokrvne zastrelili na benzínke v obci Nelahozeves.

Spôsob, akým na pracovníčku pumpy zaútočili maskované osoby, bol skutočne brutálny. Celý priebeh ich vyčíňania však zachytili kamery. Na zázname je vidieť, že lupiči neváhali ani sekundu a žene nedali najmenšiu šancu na prežitie. Vtrhli do miestnosti a jeden z páchateľov ihneď stlačil spúšť. Potom sa obohatili o peniaze a cigarety a ušli. Videozáznam kriminalistom poskytol cenné informácie o zločincoch a to aj napriek tomu, že boli maskovaní. Ich slobodný život sa teda pravdepodobne blíži ku koncu.

Podľa českých médií po vyše mesiaci zadržala zásahová jednotka jednu podozrivú osobu v obci Vojkovice, druhú v Kralupech nad Vltavou. "Môžeme potvrdiť, že v noci došlo k zadržaniu dvoch podozrivých osôb v súvislosti s prepadnutím benzínky v obci Nelahozeves v Mělnicku," povedal pre novinky.cz hovorca polície Zděnek Chalupa.

Kriminalisti mali zadržať podozrivých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:Google maps)

Vek a pohlavie útočníkov boli od začiatku vyšetrovania otázne. Hovorilo sa o tom, že išlo o dvoch mužov, polícia však nevylučovala ani skutočnosť, že činu sa mohla dopustiť zmiešaná dvojica, teda muž a žena. Zástupcovia zákona sú na informácie aj naďalej skúpi. Podľa Aktu.cz však mali v pondelok v neskorých nočných hodinách zadržať 30-ročného muža. O ďalšej osobe sú bližšie informácie nateraz pre verejnosť neznáme.

Stovky oznámení

Polícia krátko po vražde zverejnila dve videá, ktoré zachytávali otrasný čin, o pomoc požiadali aj verejnosť. Vyšetrovateľom sa napokon ozvali desiatky svedkov, postupne preverili stovky oznámení, identifiovali aj batoh, ktorý mal lupič v čase krádeže na sebe. Neďaleko miesta činu sa našla aj kukla jedného z páchateľov. 

Batoh, ktorý mal v čase činu na sebe jeden z páchateľov.
Zobraziť galériu (3)
Batoh, ktorý mal v čase činu na sebe jeden z páchateľov.  (Zdroj: policie.cz)

Nešťastný osud

Jana, ktorá sa stala obeťou prepadnutia, prežila podobnú situáciu aj pred štyrmi rokmi. Vtedy k zraneniu nedošlo. Svojej práce sa napriek tomu nevzdala. V malebnej obci ju mali všetci radi, a to najmä pre jej neustále dobrú náladu.

Českom otriasol brutálny prípad: VIDEO Lupiči bez váhania popravili pumpárku Janu (†58), stačil jeden výstrel

 "Bola večne usmiata, dobre naladená. Ľudia sa aj kvôli nej pristavovali na tejto pumpe. Vždy rozdávala úsmevy a vedela potešiť," priznala susedka. 

Viac o téme: PumpaStreľbaPopravaČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu