Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zúfalstvo kvôli nedostatku rúšok: Šialené! FOTO Masky z grepu, šalátu či dámskej podprsenky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto YouTube/Disclosed News, TeChExPo, Twitter/ เอ็ดเวิร์ดเชน)

WU-CHAN - Zúfalí ľudia robia zúfalé činy? Ochranných masiek a rúšok je na trhu nedostatok a tak Číňania pristupujú k absurdným krokom. Namiesto ochranných rúšok používajú zo strachu pred nákazou koronavírusom šialené veci. Informoval o tom Daily Mail.

Počet obetí nakazených koronavírusom v Číne stúpol už na najmenej 259, pričom v krajine registrujú vyše 12-tisíc prípadov nákazy. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uviedla, že desiatky prípadov zaznamenali aj v 23 iných štátoch, avšak žiadne úmrtia. Vo väčšine prípadov ide o osoby, ktoré boli predtým vo Wu-chane, odkiaľ sa nákaza rozšírila.

Zúfalí čínski občania, ktorí si nemôžu kúpiť ochranné masky, pristupujú k zúfalým činom. Namiesto rúšok, ktoré sú v obchodoch takmer stále vypredané, si na tvár dávajú šupy z potravín či prilby z plastových fliaš, ktoré ich podľa nich majú ochrániť pred smrteľným koronavírusom. Spoločnosti aj úrady pracujú naplno na tom, aby dodávali občanom ochranné masky uprostred prudkého dopytu, no napriek tomu ich je nedostatok. 

Príspevky na sociálnych sieťach ukazujú ľudí s grapefruitovou šupou na tvári namiesto masky, s plastovou fľašu na hlave, iní si zase na tvár dávajú dámsku hygienickú vložku či košík z podprsenky. Niektorí vtipkári dokonca zosmiešňujú zdravotnú krízu absurdnými alternatívami vrátane ľadového šalátu.

Čínski zdravotnícki úradníci zároveň varujú ľudí, aby použité ochranné masky opätovne nepoužívali. Upozorňujú na to po tom, čo sa objavili videá ľudí, ktorí vyvárajú svoje ochranné masky a potom ich nechajú vysušiť ako prádlo.

Lekárski odborníci ďalej upozorňujú, že to výrazne znižuje účinnosť masiek. Hovorkyňa provincie Gansu Health Commission dodala, že by sa mali zlikvidovať už po štyroch hodinách používania. Niektoré provincie, ako je Guangdong, oficiálne nariadili, aby obyvatelia nosili masky, pričom za porušenie dávajú pokuty.

Iný prípad je zase z Pekingu. Vtipné zábery zverejnila cestujúca, ktorá smerovala na letisko. Taxikár nechce riskovať nákazu koronavírusom a tak sa rozhodol nosiť kompletnú ochrannú kombinézu. Nechýba jej kapucňa, rúško či okuliare. 

Viac o téme: MaskyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu