Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kate Middleton prehovorila o pôrodoch: Užila som si to v hypnóze!

Kate prehovorila o hypnopôrode. Zobraziť galériu (4)
Kate prehovorila o hypnopôrode. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Manželka princa Williama (37), Kate Middleton (38) priviedla na svet už troch následníkov trónu. Teraz sa rozrozprávala o problémoch, ktoré jej tehotenstvo sprevádzali, ale aj o nevšednej technike, ktorá jej pri pôrode pomohla.

Kate Middleton má za sebou tri tehotenstvá, no ako prezradila, ani jedno nebolo prechádzkou ružovou záhradou. „Trpela som veľmi silnými rannými nevoľnosťami, takže nepatrím k najšťastnejším tehotným ženám,” otvorene priznala Kate v uplynulú sobotu jednom z vysielaní, do ktorého prijala pozvanie.

Galéria: Kate Middleton a kráľovské deti

„Bola som naozaj chorá. Nejedla som veci, ktoré by som mala jesť, ale telo si aj tak dokázalo vziať všetko potrebné, aby v ňom mohol rásť nový život, čo je podľa mňa fascinujúce.” Extrémne nevoľnosti sa u Vojvodkyne z Cambridge-u opakovali pri všetkých troch tehotenstvách, a tak nečudo, že samotný pôrod bol pre ňu doslova vykúpením. „Keďže som sa počas tehotenstva cítila tak zle, pôrod som si vlastne užila. Pretože to bola udalosť, o ktorej som vedela, že to ukončí,” nechala sa počuť Kate.

Kate Middleton počas tehotenstiev trpela extrémnymi nevoľnosťami.
Zobraziť galériu (4)
Kate Middleton počas tehotenstiev trpela extrémnymi nevoľnosťami.  (Zdroj: profimedia.sk)

Navyše si osvojila skutočne nevšednú techniku, aby proces príchodu bábätka zvládla čo najlepšie. Ide o takzvaný hypnopôrod! Ten podľa Mayo kliniky využíva rôzne relaxačné a seba-hypnotické techniky, ktoré majú pomôcť uvoľniť telo pred a počas pôrodu. Kurzy zvyčajne návštevníkov učia, ako pomocou kombinácie hudby, vizualizácie, pozitívneho myslenia a slov kontrolovať vnemy počas pôrodu.

Kate Middleton a Princ William dnes majú tri krásne deti.
Zobraziť galériu (4)
Kate Middleton a Princ William dnes majú tri krásne deti.  (Zdroj: SITA)

„Videla som, akú to má silu – meditácia a hlboké dýchanie a ostatné veci, ktoré vás učia pri hypnorodení – keď mi bolo naozaj zle a vlastne som si uvedomila, že toto je niečo, čo počas pôrodu dokážem kontrolovať,” zdôverila sa trojnásobná mama. Techniku využila prvýkrát v júli 2013, keď priviedla na svet princa Georga, ale aj v rokoch 2015 a 2018 pri pôrodoch princeznej Charlotte a princa Louisa.

Viac o téme: Kate Middleton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu