Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenská herečka o legendárnej Hegerovej: Kariéra cez posteľ!

Hana Hegerová Zobraziť galériu (4)
Hana Hegerová

PRAHA/BRATISLAVA - Legendárna Hana Hegerová opustila tento svet v marci. Neskôr o nej vyšla kniha, kde ale nie je vykreslená len v pozitívnom zmysle. Slovenská herečka Maja Vešicová vyhlásila, že šansoniérka vždy vedela, na ktorého muža sa jej oplatí prilepiť...

Hana Hegerová a Maja Velšicová prišli do kontaktu v bratislavskej Tatra revue. Hana urobila konkurz, bola prijatá, no dlho sa na tejto scéne neohriala. „Mám pocit, že sa potom vydala za veľmi vplyvného človeka, dramaturga a neskoršieho riaditeľa bratislavského divadla Nová scéna Dalibora Hegera,” uviedla Velšicová. 

Galéria: Hana Hegerová

Dalibor Heger a Wanda Hrycová
Zobraziť galériu (4)
Dalibor Heger a Wanda Hrycová  (Zdroj: TASR)

A zdá sa, že herečka cítila v tomto manželstve istú účelovosť. „Bol to veľmi múdry človek a ona vedela, že keď bude v jeho blízkosti, bude to pre ňu správne. Potom už proste mala o angažmán postarané, aj keď v jeho divadle nehrala. Vždy vedela, na koho sa prilepiť, kto jej pomôže v kariére. Od nej sme sa to mali všetky naučiť!” vyhlásila Velšicová. 

Mužom, ktorý sa ale najviac spomína v súvislosti s Hegerovou, je režisér Ján Roháč. S ním sa dala dokopy po rozvode a celý život ho potom označovala za svoju životnú lásku.

Ján Roháč
Zobraziť galériu (4)
Ján Roháč  (Zdroj: ČT)

No aj tento vzťah vidí Maja trochu inou optikou. „Po pár rokoch sa s Hegerom rozviedla a zoznámila sa s Jankom Roháčom, ktorý z nej urobil hviezdu. Každá umelkyňa potrebuje mať za sebou silnú osobnosť, aby sa to prenieslo aj do jej prejavu a mala istotu, že keď pôjde do Prahy, tak za sebou bude niekoho mať,” zhodnotila s tým, že práve Roháč obsadil Hanu do filmu Kdyby tisíc klarinetů, ktorý ešte viac nakopol jej kariéru.

O bývalej kolegyni pred pár mesiacmi prehovorila aj pre týždenník Plus 7 dní v úplne rovnakom štýle:V duchu som si hovorila, ej, potvora, vedela, na koho sa nalepiť.“

Maja Velšicová
Zobraziť galériu (4)
Maja Velšicová  (Zdroj: Facebook M.V.)

Viac o téme: Hana HegerováMaja Velšicová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu