Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Legendárnu Hegerovú strápnili na festivale: Preboha! Ako mohol TOTO vypustiť z úst?

Hana Hegerová Zobraziť galériu (5)
Hana Hegerová (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Hana Hegerová (†89) bola považovaná za prvú dámu československého šansónu a prischla jej tiež prezývka Edit Piaf z Prahy. Túto výnimočnú umelkyňu si dnes večer budú môcť pripomenúť diváci RTVS v relácii Zlaté časy, kde hostia Eleny Vacvalovej a Milana Lasicu prezradia aj celkom zaujímavé pikošky z jej života.

23. marca tohto roka nás zasiahla smutná správa. A to, že legendárna Hana Hegerová zomrela. Pred smrťou ju sužovali zdravotné problémy. Dlhodobo sa nemohla pohybovať a nevychádzala zo svojho bytu. Po zlomenine bedrového kĺbu bola hospitalizovaná a vraj pred smrťou odmietala jesť a vážila len 45 kíl.


Posledné chvíle Hany Hegerovej (†89): Vážila len 45 kíl... Toto zapríčinilo jej smrť!


Dnešné vydanie relácie Zlaté časy na obrazovkách RTVS je venované práve tejto uznávanej umelkyni. Na Hanu Hegerovú budú spolu s Elenou Vacvalovou a Milanom Lasicom spomínať jej blízki - dvorný textár Michal Horáček a režisér Fero Fenič, ktorý bol jej dobrým priateľom. 

VIDEO: V relácii RTVS - Zlaté časy sa spomínalo na legendárnu Hanu Hegerovú. 

V relácii RTVS - Zlaté časy sa spomínalo na legendárnu Hanu Hegerovú (Zdroj: RTVS)

Okrem iného pobavili divákov historkou, keď Hegerová, ktorá preferovala komornejšie prostredie pre koncerty, vystupovala na letnom festivale. „Bolo to niekedy v 90. rokoch. Pani produkčná ju presvedčila ísť na festival. Moderátor ju uviedol slovami: Teraz prichádza stará, ale dobrá Hana Hegerová. A ona prišla na pódium a povedala: Nie. Zrelá, a preto dobrá,” prezradil Fenič, čím prítomných ozaj dobre pobavil. 

VIDEO: Hana Hegerová sa počas koncertovania ocitla v rôznych situáciách. 

Legendárnu Hanu Hegerovú strápnili na festivale (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Hana HegerováZlaté časy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu