Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vzbura v divadle: České herečky odmietli ísť na javisko… Kvôli nákaze!

Herečky odmietli skúšať hru. Zobraziť galériu (4)
Herečky odmietli skúšať hru. (Zdroj: Česká televize)

PRAHA - Koronavírus je stále obrovský strašiak! Konečne sa u našich západných susedov začal naplno skúšať muzikál na pesničky Waldemara Matušku (†76) Láska nebeská. No jedna z hlavných úloh tam stále chýba. Všetky tri jej predstaviteľky totiž odmietli vyjsť na javisko!

Situácia u našich západných susedov bola ešte donedávna vážna. Denné čísla nakazených sa šplhali veľmi vysoko. Aktuálne sa však stav dostal pod kontrolu a divadlá opäť začínajú skúšať svoje hry. Aj muzikál na pesničky Waldemara Matušku Láska nebeská začína naberať kontúry. Až na jeden detail. 

Jedna z hlavných postáv, bez ktorej sa muzikál nezaobíde, sa stále neskúša. Všetky tri jej predstaviteľky, ktoré sa navzájom alternujú - Naďa Konvalinková, Dana Syslová, Hanka Křížková - sa boja koronavírusu a odmietajú vstúpiť na javisko Divadla Broadway. 

Naďa Konvalinková
Zobraziť galériu (4)
Naďa Konvalinková  (Zdroj: Česká televize / Klára Cvrčková)

No je pravdou, že prvé dve z menovaných majú na to pádny dôvod. Patria do rizikovej skupiny, navyše Syslová má za sebou ťažký boj s rakovinou. No a posledná z nich má síce koronavírus za sebou, no následky stále pretrvávajú. A hoci test už ukazoval negatívny výsledok, na pľúcach jej nakoniec diagnostikovali akútnu bronchitídu.

Hanka Křížková
Zobraziť galériu (4)
Hanka Křížková  (Zdroj: Česká televize)

„Užívam antibiotiká. Nikto sa mi nemôže diviť, že nechcem do spoločnosti ľudí. A dievčatám sa tiež nikto nemôže diviť, že sa boja. My to ale všetko doženieme, veď sa na muzikál všetci veľmi tešíme,“ povedala pre Aha! Křížková a dodala: „A čo je viac ako zdravie? Nič.“ No režisér Zdeněk Zelenka sa toho trochu obáva. 

Muzikál má mať totiž premiéru už koncom januára a postava, ktorú stvárňujú tieto tri herečky, je natoľko dôležitá, že z javiska prakticky ani nezíde. „Našťastie skúšky natáčame na mobil, takže ich môžu dámy sledovať na interných webových stránkach muzikálu. Vraj im to bohato stačí,“ dodal Zelenka.

Dana Syslová
Zobraziť galériu (4)
Dana Syslová  (Zdroj: Česká televize / Zuzana Páchová)

Viac o téme: Naďa KonvalinkováDana SyslováHanka Křížková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu