Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Koronavírus ničí televízie, jednej sa to netýka: RTVS môže za Milujem Slovensko vysoliť... Veď to sú milióny!

Fanúšikovia Milujem Slovensko sa majú na čo tešiť! Zobraziť galériu (5)
Fanúšikovia Milujem Slovensko sa majú na čo tešiť! (Zdroj: Facebook Šou Milujem Slovensko/Patrik Ratajský)

BRATISLAVA - Všade, kam sa obzriete, sa aktuálne kvôli pretrvávajúcej koronakríze šetrí, na čom sa dá. Naša verejnoprávna televízia si ale chce plesknúť po vrecku. A to poriadne! Mastnú sumičku vraj chcú zacvakať za šou Milujem Slovensko, ktorú by mali predĺžiť o... Fuuu, tak toto naozaj vyjde draho!

Milujem Slovensko patrí rozhodne k najväčším ťahúňom RTVS. Vysiela sa už od roku 2013  a ide o najdrahší formát, ktorý verejnoprávna televízia divákom prináša. Šou, ktorej hlavnými hviezdami sú Martin Nikodým, Adela Vinczeová a Dano Dangl, si získala desiatky tisíc fanúšikov, niet preto divu, že sa ňou ráta aj do budúcnosti a plánuje sa nakrúcanie ďalších sérií. 

Galéria: Milujem Slovensko sa vráti na obrazovky
Ako sme spomínali, jej výroba vyjde mimoriadne draho. Podľa portálu mediaboom.sk sa náklady na jednu sezónu počítajú na státisíce eur. „Minuloročných 14 častí Milujem Slovensko stálo RTVS aj so zabezpečením licencie celkovo takmer 860-tisíc eur, rok predtým to bolo s jednou epizódou navyše až 950-tisíc,” uvádza spomínaný web, ktorý informoval o tom, že aktuálne mala RTVS podpísať dohodu na výrobu rovno štyroch ďalších sérií. 

Aj pokiaľ by sme sa rozprávali o výrazne nižších sumách, z jednoduchých výpočtov vyplýva jediné. Verejnoprávna televízia by za prípravu štyroch sérií zaplatila sumu, ktorá by vychádzala na milióny. A to jej môžu konkurenčné kanály iba závidieť, nakoľko doteraz skôr zápasili problémami, ako ďalej nakrúcať, a relácie či seriály, ktoré sa mali stať ťahúňmi sezóny v niektorých prípadoch ani nezaradili do vysielania...

Viac o téme: RTVSMilujem Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu