Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najťažšie chvíle Gottovej hovorkyne: Dieťa jej vzala rakovina... Zachránil ju Maestro!

Hovorkyňa Karla Gotta Aneta Stolzová priznáva, že po tom, čo prišla o dcéru Natáliu, zachránil ju Maestro. Zobraziť galériu (5)
Hovorkyňa Karla Gotta Aneta Stolzová priznáva, že po tom, čo prišla o dcéru Natáliu, zachránil ju Maestro. (Zdroj: Instagram A.S./Ján Zemiar)

PRAHA - Hovorkyňa nedávno zosnulého Karla Gotta (†80) Aneta Stolzová sa už niekoľko týždňov teší z dcérky Amálky Karly, ktorú symbolicky pomenovala po Gottovi. A práve Maestro jej hodil záchranné koleso v čase, keď prišla o dcérku Natáliu (†8).

Aneta Stolzová má za sebou bolesť, akú by nemal zažiť žiaden rodič. Pred pár rokmi totiž prišla o milované dieťa. Natálka sa narodila so vzácnym ochorením. „Celkom sa nám obrátil život, pretože namiesto radovania sa z bábätka sme museli riešiť pomerne náročné situácie spojené so starostlivosťou o ťažko handicapované dieťatko,“ vrátila sa k neľahkému obdobiu Stolzová pre portál Právo.

Anete Stolzovej sa len týždeň po smrti Karla Gotta narodila dcérka Amálka Karla.
Zobraziť galériu (5)
Anete Stolzovej sa len týždeň po smrti Karla Gotta narodila dcérka Amálka Karla.  (Zdroj: Rádio Impuls)

O ochorení, ktorým Natálka trpela, sa v tom čase veľa nevedelo, a tak sa rodičia snažili zistiť čo najviac informácií a pre dcérku zvoliť tú najvhodnejšiu starostlivosť. „Keď nám lekári oznámili, že dcéra trpí vzácnym genetickým postihnutím, o ktorom sa nevie, a teda nevedia, ako sa jej stav bude vyvýjať, myslela som si, že nič horšieho sa nám už nemôže stať.“

Aneta Stolzová pred pár rokmi prišla o dcéru Natálku. Dievčatko podľahlo rakovine.
Zobraziť galériu (5)
Aneta Stolzová pred pár rokmi prišla o dcéru Natálku. Dievčatko podľahlo rakovine.  (Zdroj: Instagram A.S.)

V čase, keď mala Natália sedem rokov, však prišla ďalšia rana. Lekári jej diagnostikovali nádor na obličke. „Zosypali sme sa, pretože sme vedeli, že boj s onkologickým ochorením bude pre ňu takmer nemožný. A tak sa aj stalo. Dcéra zomrela po ročnej recidíve a my sme museli zobrať všetky sily a ísť ďalej.“ Žiť totiž museli aj pre mladšieho syna Adamka, ktorého strata sestry takisto zasiahla.

Ponuka od manželov Gottových bola pre Anetu Stolzovú záchranou.
Zobraziť galériu (5)
Ponuka od manželov Gottových bola pre Anetu Stolzovú záchranou.  (Zdroj: Profimedia)

„Potom prišla ponuka o manželov Gottových a to bola pre mňa veľká vzpruha,“ zaspomínala si Stolzová na moment, ktorý jej pomohol postaviť sa po piatich mesiacoch opäť na nohy. „Bola som veľmi šťastná a nadšená z nového začiatku. Vedela som, že práca pre ikonu menom Karel Gott bude náročná, ale zároveň neopakovateľná. A presne to som potrebovala.“ Zákerná choroba pritom onedlho potrápila i samotného Maestra a i keď nad ochorením vyhral, o život ho pred pár týždňami pripravila akútna leukémia.

Anetu Stolzovú a Ivanu Gottovú spája úprimné priateľstvo.
Zobraziť galériu (5)
Anetu Stolzovú a Ivanu Gottovú spája úprimné priateľstvo.  (Zdroj: Instagram A.S.)

Aneta Stolzová však v službách Gottovej rodiny zostáva i po spevákovej smrti. Na stole má povinnosti spojené s vydaním Maestrovej autobiografie a premiérou dokumentárneho filmu o spevákovom živote. S vdovou Ivanou Gottovou ju navyše spája úprimné priateľstvo.

Viac o téme: Karel GottAneta Stolzová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu