Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenka roka Soňa Müllerová: Už nemám toľko energie, potrebujem pokoj!

Soňa Müllerová Zobraziť galériu (6)
Soňa Müllerová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - V nedeľu žila nová budova Slovenského národného divadla odovzdávaním cien Slovenka roka. Medzi ocenenými bola aj moderátorka Soňa Müllerová (57), ktorá si odniesla sošku v kategórii médiá a komunikácia. Práve v mediálnej sfére sa pohybuje už neuveriteľných 37 rokov!

Soňa Müllerová už dlhé roky patrí k stáliciam televíznej obrazovky. Začínala ako hlásateľka, prešla reláciami v rozhlase, až nakoniec zakotvila v RTVS a relácii Dámsky klub. Spoločne s Ivetou Malachovskou, Karin Majtánovou a Andreou Chabroňovou už niekoľko rokov prinášajú ženám denne nové a nové témy.

Slovenka roka Soňa Müllerová: Celý život sa snažím byť inšpiratívna!
Aj vďaka veľkej obľube Dámskeho klubu získala Soňa ocenenie Slovenka roka v kategórii médiá a komunikácia. „Užívam si to, vychutnávam a som rada, že môžem patriť medzi inšpirujúce Slovenky. Ja sa o to nakoniec celý život usilujem. Ja som 37 rokov na televíznej obrazovke, 13 rokov som bola v rozhlase a teraz som v takom tom epicentre ženského diania. Snažím sa, aby som ľudí inšpirovala a toto je možno taká spätná väzba," povedala nám Müllerová o svojich pocitoch z ocenenia.

Takmer štyridsať rokov v médiách nie je zanedbateľných a keďže Soňa Müllerová si vyskúšala aj rádio aj televíziu, zaujímalo nás, čo ju bavilo viac. „Úžasné to bolo, keď som bola v rozhlase. Človek čím viac robí, tým je sebavedomejší," vrátila sa v spomienkach dnes už ostrieľaná moderátorka. V tom čase podľa jej slov prekypovala väčšou energiou: „To bolo pre mňa naozaj také vzrušujúce, ale to som bola mladšia a mala som viac energie a teraz už som rada, že sa môžem sústrediť na ten Dámsky klub a potrebujem viacej relaxovať a regenerovať," povedala nám.

Soňa Müllerová získala ocenenie Slovenka roka, čo vníma ako súčasť spätnej väzby od divákov.
Zobraziť galériu (6)
Soňa Müllerová získala ocenenie Slovenka roka, čo vníma ako súčasť spätnej väzby od divákov.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Napriek tomu, že o tri roky oslávi okrúhle jubileum, vyzerá veľmi dobre a sviežo. Za to môže vďačiť aj tomu, že jej život nie je jednotvárny. A hoci potrebuje mať už väčší pokoj ako kedysi, to, ako si nažíva, sa jej páči. „Chcela by som byť viac s mojou dcérou a viac s mojimi deťmi, ale oni už majú svoje životy, a tak mám svoj vlastný program. Takto, ako žijem, takýto pestrý život, by som chcela mať ešte veľmi, veľmi dlho," uzavrela Slovenka roka.

Pri príležitosti Slovenky roka sme vyspovedali aj ďalšiu ocenenú, a to v kategórii umenie, Dianu Mórovú. Pozrite si videorozhovor, v ktorom nám prezradila, aké sú jej pocity, ale aj čo-to o svojej práci.

Diana Mórová získala ocenenie Slovenka roka: Úprimná reakcia na víťazstvo a... V TOMTO zaostávame za Českom!

Viac o téme: Slovenka rokaSoňa Müllerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu