Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tak toto nikto nečakal: Drobová chce byť PREZIDENTKOU... Oznámila kandidatúru!

Gabriela Drobová dnes oznámila svoju kandidatúru na prezidenta SR. Zobraziť galériu (6)
Gabriela Drobová dnes oznámila svoju kandidatúru na prezidenta SR. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Gabriela Drobová (44) patrí k najvplyvnejším osobnostiam mediálneho prostedia. Dlhé roky sa podpisovala pod najúspešnejšie projekty televízie Markíza a aktuálne vedie módnu televíziu Fashion TV. No do budúcna by zjavne rada presedlala na politiku - dnes totiž plavovláska oznámila svoju kandidatúru na prezidenta!

Gabriela Drobová sa do povedomia širokej verejnosti dostala ako šéfdramaturgička a kreatívna producentka televízie Markíza. V Záhorskej Bystrici pôsobila dlhých 15 rokov a na svojom konte má obrovské množstvo úspešných projektov. 

No zdá sa, že do budúcna si samu seba vie predstaviť aj v inom odvetví, ako v médiách. A mnohých svojím zámerom zrejme prekvapí - namierené má totiž do politiky. Dnes známa Slovenka oficiálne oznámila svoju kandidatúru na prezidenta. 

„Teraz vám však chcem povedať niečo, čo odo mňa nikto nečaká. Mám 44 rokov, vzdelanie, skúsenosti a hlavne energiu, aby som sa pustila do najväčšieho poslania v mojom živote,“ vyhlásila Gabriela Drobová. „Ja som sa rozhodla, že idem s kožou na trh a pokúsim sa o kandidatúru na post prezidenta Slovenskej republiky,“ oznámila vo videu, ktoré zverejnila na sociálnej sieti Drobová.

Do boja o Prezidentský palác sa chce zapojiť viac ako desať uchádzačov. Záujemcovia môžu kandidovať, ak splnia zákonné podmienky. Za prezidenta možno podľa zákona zvoliť každého občana SR s trvalým pobytom na Slovensku, ktorý má v deň voľby aspoň 40 rokov.

Prezidentské voľby budú na jar 2019. Termín vyhlasuje predseda Národnej rady SR. Voľba je dvojkolová. Znamená to, že ak v prvom kole volieb nezíska ani jeden z kandidátov nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, do 14 dní sa uskutoční druhé kolo, na ktorom sa zúčastnia dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola.

Viac o téme: Gabriela Drobová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu