Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šokujúca minulosť slávneho herca: Drogy, rasizmus, väzenie... Smrť mu dýchala na krk!

Mark Wahlberg Zobraziť galériu (7)
Mark Wahlberg (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Meno Marky Mark s najväčšou pravdepodobnosťou nie je známe ani tým najväčším fanúšikom filmového plátna. Pritom sa spája s kariérnymi začiatkami jedného z najväčších hollywoodskych sympaťákov. Reč je o Markovi Wahlbergovi, ktorý dnes oslavuje 51. narodeniny. Poďte sa spolu s nami pozrieť na profil herca, ktorého mladosť skrýva šokujúce detaily!

Mark Robert Michael Wahlberg (51), ako znie jeho celé meno, sa narodil neďaleko Bostonu, konkrétne v Dorchestri. Je najmladším z deviatich detí. Jeho brat Donnie (52) je taktiež známy herec a spevák a diváci si ho môžu pamätať napríklad z minisérie Bratstvo neohrozených. Mark je známy nielen ako vynikajúci herec, ale aj ako producent, biznismen a bývalý raper. Má svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy a na ľavom ramene má tetovanie Boba Marleyho.

Galéria: Mark Wahlberg

Jeho televízny debut bol vo filme Renaissance Man, v ktorom sa objavil napríklad po boku Dannyho DeVita. Jeho kariéra začala raketovo stúpať na začiatku 21. storočia, keď sa dostal do veľkorozpočtových filmov ako napríklad Dokonalá búrka, Planéta opíc alebo Lúpež po taliansky. Ďalej sa objavil v akčnom filme Ostreľovač alebo v komédii Macík. Za prelomový film v jeho kariére odborníci považujú Hriešne noci, kde sa po prvýkrát objavil v hlavnej úlohe. 

Šokujúca minulosť slávneho herca:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Lionsgate)

Kriminálna minulosť

Jeho dospievanie však nebolo také idylické, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Strávil ho totiž na hrane zákona a vzdialené mu neboli ani drogy. Navyše bol dvakrát súdený za rasové útoky, pričom za jeden z nich bol aj odsúdený! Prvý z nich sa odohral v roku 1986, keď ako 15-ročný s ďalšími kamarátmi hádzal kamene na tri afroamerické deti so slovami „Zabite tých ne**ov." Druhý prípad sa stal o dva roky neskôr, keď Wahlberg napadol dvoch mužov pôvodom z Vietnamu. Jedného z nich najskôr nazval „vietnamským sku****ým ho**om" a následne ho udrel do hlavy drevenou latou. Z najhoršieho ho zachránil jeho brat Donnie, ktorý zaplatil kauciu a dostal ho z väzenia. Postaral sa o jeho nápravu a zabezpečil produkciu prvého albumu skupiny Marky Mark and the Funky Bunch.

Nemusel byť medzi živými

Kým USA prežívali obrovskú tragédiu, Mark Wahlberg sa druhýkrát narodil. Písal sa 11. september 2001 a svet sledoval jednu z najväčších hrôz novodobej histórie. Herec mal byť v tento deň na palube lietadla, ktoré narazilo do severnej veže Svetového obchodného centra. Na poslednú chvíľu však dostal ponuku ísť na Torontský filmový festival. Preto nakoniec zmenil plány a neletel lietadlom, v ktorom zahynulo 92 ľudí.

Nádherná manželka

Jej meno je Rhea Wahlberg (43), ale v 90. rokoch ju svet modelingu poznal ako Rheu Durham. Táto kráska sa objavovala na titulkách popredných modelingových magazínov. V roku 2001 sa však jej život od základov zmenil, keď stretla svoju osudovú lásku. „Spýtal som sa jej, či by so mnou nešla von a povedala áno. Potom som sa jej spýtal, či by išla na druhý deň do kostola a súhlasila. Takže to bolo naše prvé rande. Omša v katedrále Svätého Patrika v New Yorku." Pár je odvtedy nerozdeliteľný a výsledkom sú štyri deti. „Mojej manželke vďačím za veľa. Pomohla mi stať sa mužom, ktorým som dnes a vytvorila úžasný život pre našu rodinu. Viem, že ma miluje pre to, kým som a že jej môžem dôverovať. Kým som ju nestretol, nebol som pripravený mať rodinu," uzavrel herec.

Viac o téme: Mark Wahlberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu