Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nesmrteľný Highlander zostarol: Aha, ako vyzerá Christopher Lambert!

Christopher Lambert Zobraziť galériu (5)
Christopher Lambert (Zdroj: Dimension Films)

NEW YORK - herec Christopher Lambert sa preslávil ako Tarzan a neskôr nesmrteľný Highlander. No herec samotný môže o nesmrteľnosti iba snívať, starne rovnako ako každý iný... Dnes má 65 rokov.

Christopher Lambert, vlastným menom Christopher Guy Denis Lambert, sa narodil 29. marca 1957. Ako syna Belgičanky a Francúza ho všeobecne pokladajú za Francúza. Narodil sa v New Yorku, ale vyrastal vo švajčiarskej Ženeve. Vyskúšal si, aké je to byť vojakom aj bankovým úradníkom, napokon ho inštinkt zaviedol do Francúzska, do Paríža.

Galéria: Christopher Lambert

Tam si popri štúdiu herectva zarábal v obchode svojej kamarátky. Vo Francúzsku už zostal a stával sa čoraz známejším. Ako herec debutoval v roku 1980 vo filme Le Bar du téléphone (Bar s telefónom). Pravdepodobne životnou rolou sa mu stal slávny Tarzan (Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes, 1984), kde stelesnil titulného hrdinu Johna Claytona vo verzii Hugha Hudsona s Andie MacDowellovou a Ianom Holmom. Rovnako veľkú slávu mu priniesol aj fantasy film režiséra Russella Mulcahya Highlander (1986), aj jeho voľné pokračovania.

Nesmrteľný Highlander zostarol: Aha,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Dimension Films)

V roku 1986 získal cenu César v kategórii najlepší herec za výkon vo filme Subway (Podzemka, 1985) režiséra Luca Bessona. Na konci 80. rokov 20. storočia spolupracoval so známymi filmármi (napr. s Michaelom Ciminom na filme The Sicilian (Sicílčan, 1987), alebo s Agnieszkou Hollandovou na filme Le complot (Ako zabiť kňaza, 1988), potom hral v niekoľkých skôr priemerných thrilleroch ako Knight Moves (Ťah jazdcom, 1992) a Roadflower (Duel v púšti, 1994), ale aj v celej rade menej známych filmov.

V polovici 90. rokov 20. storočia sa predstavil ako lord Raiden v úspešnej adaptácia počítačovej hry Mortal Kombat (1995). V roku 2009 si zahral po boku herečky Sophie Marceau vo francúzskom filme L'homme de chevet (Život nikdy nekončí).

Nesmrteľný Highlander zostarol: Aha,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: new Line Cinema)

Neskôr sa objavil napríklad v experimentálnom filme Dámy a páni, či snímkach Ave, Caesar!, Kickboxer: Odplata, Sobibor.

Christopher Lambert okrem hereckej kariéry rozvíja aj svoje obchodnícke aktivity. Kým u filmov mu to z pozície producenta vzhľadom na ich "kvalitu" väčšinou nevychádza, presným opakom je jeho finančne úspešné pôsobenie napríklad ako vlastníka viníc, reštaurácií, hotelov a dokonca je spolumajiteľom francúzskeho klubu Moulin Rouge v Paríži.

Nesmrteľný Highlander zostarol: Aha,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram CHL)

Nesmrteľný Highlander zostarol: Aha,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram CHL)

Viac o téme: Christopher Lambert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu